Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

De la marea coruptie, la cea... "MICA"? Ce se intamplă in orasul Buftea? (VIDEO)

joi, 27 septembrie 2012

A fost consilier judetean de Ilfov din partea PDL in perioada 2008-2012, apoi si-a dat seama că acest partid se prăbuseste in sondaje si cu o lună inainte de alegerile locale, a trecut la ... PNL. A reusit in acest fel să dezbine USL Buftea si a castigat postul de primar al acestui oras cu ajutorul voturilor obtinute in special de la romii săraci din Buciumeni si alte zone. Exista probe că aceste voturi au fost acordate ca urmare a unor "sponsorizări" cu bani si pachete cu făina, mălai si ulei...
Dar cine este Gheorghe Pistol?
Despre Mafia imobiliară din Ilfov si Buftea;
Şi-a început cariera prin tranzacţii imobiliare. A cumpărat ieftin şi a vândut scump. Persoanele de la care cumpăra de regulă erau ori bătrâni, ori cu probleme financiare grave, astfel putând negocia preţul respectivei proprietăţi, la sânge. Uneori cumpăra drepturi de proprietate care erau în litigii, urmând să se judece speţa după ce interveneau în proces anumite influenţe din partea lui Pistol.
Astfel intra în posesia unui teren fără a plăti mai nimic pe el, după ce câştiga procesul. În cele din urmă a împrumutat de la bancă peste 2 milioane de euro, punând gaj o parte dintre terenuri, pentru a continua achiziţionarea altor terenuri, însă piaţa imobiliară a căzut şi a rămas cu o avere impresionantă măsurată în terenuri fără valoare şi o datorie care se pare că a ajuns cu penalizările ulterioare la peste 5 milioane de euro.
Să mai spunem aici că înainte de a se ocupa cu terenuri, Pistol și-a început activitatea făcând bișnițăreală ieftină cu calculatoare, înşelând clientela la componente second hand vândute ca fiind noi.
Susţine, mincinos, că este patronul fabricii "Băneasa", că face angajări şi le dă oamenilor o pâine. În realitate n-are nicio legătură, nu este nici măcar acţionar, darămite şef. Are date în arendă câteva terenuri pe care cei de la "Băneasa" cultivă cerealele necesare materiei prime.
Pistol s-a împrumutat cu sume fabuloase pentru această campanie electorală, aproximativ un milion de euro, o mare parte fiind de la cămătari, spun unii dintre apropiaţii săi, aşa că e obligat să câştige şi de aia face tot posibilul, ameninţând. Dacă nu câştigă, e terminat. Nu mai are de unde să dea banii înapoi. Vrea să câştige ca să pună banii la loc din avutul buftenilor.

Gheorghe Pistol - Consilier judeţean
În anul 2008, aflat la remorca lui Cristache Rădulescu, pe care l-a părăsit în 2012 cu zâmbetul pe buze, Gheorghe Pistol a câştigat un post de consilier judeţean din partea PDL. Din păcate, această calitate a folosit-o doar în interes personal. În primii ani ca şi consilier judeţean a trebuit să se acomodeze cu completarea declaraţiei de avere, pe care o schimbat-o ulterior, atunci când pe fir a intrat ANI, trecând majoritatea proprietăţilor pe numele mamei sale şi a surorii. În ultimii ani de mandat, Gheorghe Pistol a aflat ce poate face din postura de consilier judeţean şi a blocat efectiv activitatea primăriei Buftea, punând beţe în roţi la solicitarea cu privire la introducerea autobuzelor, solicitarea cu privire la reabilitatea străzii Agricultori care se afla în administrarea CJ etc.

Gheorghe Pistol - Omul
În mandatul primarul Constantin Bălălău, Pistol Gheorghe a aranjat atribuirea de către primăria Buftea a unui apartament aflat la parterul unui bloc, între două notariate, unei persoane care ar fi fost bolnavă de SIDA. Acea persoană nu a locuit niciodată în respectiva garsonieră, care e devenit din prima clipă cabinetul de afaceri al domnului Pistol Gheorghe, că doar vecin de palier era domnul notar.

Gheorghe Pistol - Ţeparul
Gurile rele vorbesc că Gheorghe Pistol nu ar fi departe şi de cel mai răsunător faliment al vremii. Firma EFG Development a falimentat după ce a achiziţionat în oraşul Buftea, la începutul anului 2008, pe vremea primarului Bălălău Constantin, 124 ha de teren, pe care ulterior nu a mai putut construi deoarece nu existau acte şi nici utilităţi. Astfel investiţia de milioane de euro s-a transformat în praf şi bălării.

Gheorghe Pistol - Candidatul
Aşa cum ne-a obişnuit, Gheorghe Pistol este certat cu legea. În numai 20 de zile de campanie electorală, George Pistol a încălcat legea de mai bine de trei ori. Prima dată a încălcat dispoziţia Primăriei prin care afişajul electoral era permis doar în zonele special amenjate. A doua oră a mers în Şcoala Nr. 4 şi a împărţit pachete copiilor, pachete ce cuprindeau materiale promoţionale cu însemnele PNL. De Înălţare a mers în Biserica Sf Paraschiva şi a împărţit cozonaci cu eticheta pe care scria "Cu drag, George Pistol", iar cu ocazia zilei copilului a pus la dispoziţie autocare cu care a cărat copii şi părinţi în excursii, unde i-a mituit cu câte un mic şi o bere. S-a înconjurat de aşa-zişi jurnalişti de cea mai joasă speţă, care îi apără interesele contra cost.

2 comentarii

Anonim spunea...

Potrivit zicalei cã “pestele de la cap se împute”, si la nivel local lucrurile stau la fel, dacã nu si mai rãu ca la nivel central. Cel mai elocvent exemplu este în Ilfov, unde fosta “mânã dreaptã” a fostului presedinte al CJ, democrat-liberalul Cristache Rãdulescu, Gheorghe Pistol, a schimbat “barca”. Liberalul Marian Petrache a fãcut echipã cu Pistol si l-a propulsat pe acesta în funcþia de primar al Orasului Buftea.
Potrivit relatãrilor din presã, Gheorghe Pistol si-a început cariera
prin tranzactii imobiliare. A cumpãrat ieftin si a vândut scump.
Persoanele de la care cumpãra de regulã, erau ori bãtrâni, ori cu probleme financiare grave, astfel putând negocia pretul respectivei proprietãti la sânge. Uneori cumpãra drepturi de proprietate care erau în litigii, urmând sã se judece speta dupã ce interveneau în proces anumite influente din partea lui Pistol.

27 septembrie 2012 la 09:27
Admin 128 spunea...

nonton sabung hanya di www.bolavita.pw

24 iulie 2018 la 23:56

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: