Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Noi "tăieri" bugetare pentru achitarea primei tranşe necesare cumpărării avioanelor F 16 second-hand

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Surse: Presedintele Traian Băsescu i-a cerut in mod imperativ lui Emil Boc să caute banii necesari achitării primei rate pentru demararea contractului de achiziţie a avioanelor de vînătoare F16 la mîna a doua.

Miercuri dimineaţa, pe 5 aprilie,  în jurul orelor 8, la Vila Lac 2, Traian Băsescu a avut o întîlnire cu Emil Boc şi Gabriel Oprea.

Cei trei au discutat timp de 45 de minute despre posibilitatea rearanjării priorităţilor bugetare la capitolul cheltuieli, astfel încît, în cel mai scurt timp posibil, printr-o rectificare bugetară, să se pună la dispoziţia MApN 350 de milioane de dolari, bani care ar urma să se constituie în prima rată din cadrul contractului de achiziţie F16. Conform informaţiilor noastre, rectificarea de buget ar urma să se facă în preajma Paştelui, moment care este considerat oportun, deoarece mişcarea poate trece neobservată.

Dincolo de aceste planuri meschine ale Puterii, care vrea să rămînă în graţiile americanilor, disponibilizarea acestei sume, ce urmează a suplimenta bugetul Ministerului Apărării prin tăierea de la alte ministere, va declanşa un scandal uriaş chiar în cadrul guvernului, între miniştri. Singurele locuri de unde se pot lua aceşti bani sînt Ministerul Dezvoltării şi Turismului, condus de favorita prezidenţială Elena Udrea, şi cel al Transporturilor, unde patronează cealaltă favorita , Anca Boagiu.

Alegerea este una grea, pentru că oricare ar fi varianta, aceasta le va încăiera pe cele două doamne, care de mai bine de două luni abia au pus capăt unui alt conflict, tot pe împărţirea bugetului. Emil Boc i  s-a plîns  lui Traian Băsescu că Elena Udrea deja l-a avertizat să îşi ţină „mîinile departe de banii ei ” (?!), iar Anca Boagiu „va face explozie cînd va auzi că vreau să-i reduc din bani”. În plus, conform celor discutate de cei trei, situaţia se va repeta în iarnă, pe acelaşi exerciţiu bugetar, cînd va trebui achitată cea de-a doua rată.

Conform informaţiilor, se pare că nici presedintele Traian Băsescu  nu era foarte bucuros şi, mai ales, dornic să îşi pună în cap cele două responsabile de ministere extrem de importante şi, prin urmare, le-a cerut lui Emil Boc şi lui Gabriel Oprea ca aceasta să fie ultima soluţie la care vor apela.

Pînă atunci, cei doi  au primit ordin să caute în alte direcţii, cum ar fi tranşarea de urgenţă a reducerii pensiilor militarilor în rezervă şi în retragere, diminuarea cu ceva procente din bugetele Ministerelor Educaţiei, Sănătăţii şi Agriculturii, sau o eventuală amînare a unor plăţi de subvenţii la agricultură, a investiţiilor din învăţămînt, precum şi a unor plăţi urgente la Sănătate.

6 comentarii

Anonim spunea...

La rablele alea vom plati si taxa de prima inmatriculare, pardon, taxa de poluare? Dupa jaful Bechtel, si OMG acum yencheii ne cadorisesc cu MIG-21 in varianta USA.

9 aprilie 2011 la 04:51
Anonim spunea...

Cine stie ce-or mai desfiinta sau vinde numai sa le faca pe plac americanilor si sa ramana la putere.

9 aprilie 2011 la 05:03
Anonim spunea...

As zice eu ce merita Basescu si astia dar sunt politicos asa ca mai bine nu zic nimic...'tui in gura!!!!!

9 aprilie 2011 la 09:26
Anonim spunea...

Ei da , acum din nou in impas.Sa vedem cum ia banii lui udrea si boagiu,care vor ramina din nou de mincinoase.Oricum era evident ca udrea nu putea sa aiba la dispozitie 4 miliarde de euro (si ce s-a mai laudat)si nici MT aproape 1 in 2011,an pre-electoral in care incep din septembrie pomenile.
Foarte bine,sa ia de la pensionari,sanatate,poate asa reuseste sa ne convinga ca ultima sansa este : pietre pentru boc si glontul pentru presedintele tradator de tara (catre americani;unguri;oricine nu este roman).

9 aprilie 2011 la 13:02
Anonim spunea...

Eu zic cel mai bine ar fi sa facem o organizatie secreta de lunetisti si sa incepem cu Mugur Isarescu , apoi Dinu Patriciu,Solojan, apoi cu directoarea lui Dinu Patriciu, si la urma cu Basescu.

25 ianuarie 2012 la 00:19
Anonim spunea...

Bine. Sunt de acord cu lunetistii.
Lunete luam de la IOR, mai scoatem fabrica din rahat,dar arme de precizie de unde luam. De la magazine de vanatoare?

25 ianuarie 2012 la 02:06

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: