Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Nu sunt 18,3 milioane de alegatori! Cifra reală, conform INS este de 16,5 milioane... Cvorumul de 50%+1 a fost atins!

luni, 30 iulie 2012

Potrivit art. 47 din LEGEA Nr.47/1992, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale “Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului “. Adică e nevoie de opinia a 6 din cei nouă judecători ai CCR. Iar potrivit unor surseDOAR 5 din cei nouă judecători sunt apropiaţi fostei Puteri. Ce se întâmplă dacă CCR invalidează referendumul sau nu reuşeşte să ajungă la o majoritate de două treimi, invocându-se atât cele 7,4milioane de voturi pentru demitere, cât şi participarea de 46,23%, cât şi prevederile Comisiei de la Veneţia care recomandă referendum fără cvorum?! Sau dacă invalidează referendumul DAR, nu se constată nici intrarea în vigoare a demiterii, nici încheierea interimatului, lucru juridic vorbind posibil.
Dacă nu se va valida referendumul, cum  Curtea a respins sesizarea PDL privind art. 3 din Hotărârea Parlamentului nr. 34 din 2012, articol care lasă Parlamentului o portiţă în cazul în care referendumul nu este validat, Parlamentul va stabili calea de urmat. Cităm din decizia de luna aceasta a CCR: „în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat". Procedura de urmat poate însemna după unii jurişti luarea la cunoştinţă de decizia CCR şi respectarea acesteia, dar nu se exclude un nou referendum. Jucat de data aceasta după noi reguli, fără cvorum, aşa cum stabileşte noua lege a referendumului, pentru a se evita ciclicitatea imposibilităţii luării unei decizii ferme.  Proces însă improbabil de a se petrece.
Dar ce se întâmplă dacă CCR nu va ajunge la o decizie cu două treimi,referendumul nefiind nici validat, nici invalidat şi prin urmare nu se constată nici intrarea în vigoare a demiterii, nici încheierea interimatului. Ei bine, atunci răspunderea ajunge la Parlament, care “va decide asupra procedurii de urmat". Ideea e că Traian Băsescu poate ramane suspendat in continuare...
In sprijinul idei că situatia este extrem de incertă, stă un document oficial al INS:

Document BOMBĂ - 16,527,971 votanţi reali. 

Liviu Dragnea a făcut o adresă către Institutul Naţional de Statistică, prin care cerea un număr provizoriu al populaţiei stabile din România. Vă prezentăm răspunsul din partea Institutului.


Dan Şova a prezentat cifra de 19.042.936 populaţie stabilă pe teritoriul României, un total de 20.254.866 de cetăţeni cu tot cei din afara ţării. Din această populaţie,  3.726.895 din acest număr sunt minori,  iar populaţia majoră este de 16 527 971 persoane cu drept de vot. Astfel, prezenţa la vot trebuia să fie de 8.455.336.  
In situatia in care populatia cu DREPT de vot este de doar 16,5 milioane, rezulta faptul ca pragul de 50%+1 a fost deja atins, - iar Traian Basescu este DEMIS de drept.
Conform unui document al Institutului Naţional de Statistică prezentat în emisiunea Sinteza zilei, la Antena3, în România, cvorumul necesar validării referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a fost îndeplinit.
Prezent în studioul Antena 3, senatorul Dan Şova a prezentat un document eliberat de Institutul Naţional de Statistică, la data de 26 iulie 2012, la solicitarea secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care notifică mai multe date statistice care pun într-o altă lumină rezultatul referendumului desfăşurat duminică. Conform acestui document, din datele ultimului recensământ în România numărul populaţiei stabile este de 19.042.936. La acest număr se adaugă numărul cetăţenilor români aflaţi în străinătate, rezultatul final fiind de 20.254.866.
Institutul Naţional de Statistică menţionează în acelaşi document că ponderea populaţiei României sub 18 ani a fost la 1 ianuarie 2011 de 18,31%, adică 3.726.895 persoane.
Extrăgând numărul persoanelor sub 18 ani din numărul populaţiei stabile, rezultă că în România la ora referendumului. numărul persoanelor cu drept de vot era de 16.527.971. Jumătate din numărul persoanelor cu drept de vot - cvorumul necesar demiterii preşedintelui Traian Băsescu este de 8.265.685 de persoane. Cvorum care a fost îndeplinit, conform BEC numărul participanţilor la vot fiind de 8 429 265 persoane.
Cititi si:

RomaniaLeaks.org comentarii: