Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Cum a fost santajată judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru

miercuri, 22 august 2012


Odată cu demararea procedurilor de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, de la începutul lunii iulie, șeful statului a dispus înființarea în secret a unei "celule de criză", căreia i s-a trasat drept sarcină fabricarea de dosare și exercitarea de presiuni asupra magistraților CCR și a membrilor din tabăra USL. În fruntea acesteia au fost numiți de către președinte, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș, prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea și adjunctul Serviciului de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu.
De asemenea, din "celula de criză" - la care avea acces direct și președintele PDL, Vasile Blaga - au mai făcut parte și doamna general Elena Istode, șef al Departamentului Securității Economice și doamna general de brigadă Emilia Cristina-Posaștiuc, cu atribuții în activitatea Centrului de Monitorizare Media. Cu privire la cele două doamne general trebuie menționat faptul că ele au fost avansate în grad de Traian Băsescu în luna martie a acestui an, de la rangul de colonel. Totodată, precizăm și că, în legătură cu înființarea celulei de criză a fost informat inclusiv șeful SRI, George Maior, membru PSD, care nu s-a implicat însă în "proiect".
Sarcina trasată în mod direct de președintele Băsescu "celulei de criză" a fost clară și viza crearea de dosare și exercitarea de presiuni, pe orice cale, asupra membrilor Curții Constituționale a României și, în special, a unui anume magistrat: Aspazia Cojocaru. Judecătoarea vizată de "organismul" șefului statului era considerată șantajabilă pe marginea informațiilor deținute de așa-numita "celulă de criză", conform cărora Aspazia Cojocaru ar fi făcut poliție politică sub numele de cod "Ana". Este cunoscut faptul că, judecătoarea CCR a primit din partea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) verdict de colaborare cu Securitatea. Cu toate că decizia CNSAS a fost luată în unanimitate, după doar câteva săptămâni, instituția a revenit asupra verdictului, acceptând contestația făcută de Aspazia Cojocaru și decizând că aceasta nu a făcut poliţie politică.
După cum se știe, judecătoarea CCR a fost amenințată chiar cu moartea în mai multe rânduri și pe diverse căi - telefonic, prin SMS și prin scrisori - imediat după referendumul privind suspendarea lui Traian Băsescu. Urmele acestor amenințări ar fi putut fi extrem de ușor șterse de directorul STS, Marcel Opriș, persoană convocată de șeful statului pentru coordonarea celulei de criză.
În același timp în care magistratul CCR era amenințat cu moartea, generalul Coldea a umblat la arhiva "dispărută" a SRI din care a scos la iveală unele microfilme din 1984, ce conțineau probe indubitabile că Aspazia Cojocaru ar fi făcut poliție politică, având ca țintă chiar o prietenă foarte apropiată.
Microfilmele dispărute
Dosarele colaboratorilor Securității, preluate după 1990 de SRI-ul condus de Virgil Măgureanu, au fost predate CNSAS după înființarea acestei instituții. Mare parte din fosta arhivă a Securitații a fost "filtrată" însă, înainte de predare, de fostul șef SRI, care a avut grijă să păstreze copii ale dosarelor și ale microfilmelor, dar și să facă pierdute documente ce incriminau importanți politicieni post-decembriști. Este cunoscut astfel faptul că multe dosare compromițătoare au dispărut subit, dovada existenței acestora fiind "urmele" lăsate în dosare conexe ale colaboratorilor Securității. Un caz concret în acest sens este chiar al președintelui Traian Băsescu despre care s-au descoperit informații în alte dosare, potrivit cărora a colaborat cu Securitate, însă pe numele său nu a fost găsită niciun dosar. O mare parte din fondul de microfilme mai exista si azi la SRI, fiind material de presiune politica.
Surse politice ale ZIUAnews, precum și persoane apropiate fostului lider PSD, Mircea Geoană, ne-au declarat că este foarte posibil ca, la sfârșitul săptămânii trecute, adjunctul SRI, Florian Coldea să o fi contactat printr-un intermediar pe Aspazia Cojocarum, care să o fi șantajat - direct, sau indirect - cu unele copii ale microfilmelor incriminatoare, din 1984, aflate inca in arhiva secreta a SRI si nepredate CNSAS.
Speriată de un eventual scandal mediatic și de pierderea postului din CCR, dar si excluderea din magistratura, în cazul în care dovezile colaborării cu Securitatea ar fi răsuflat în presă, judecătoarea CCR ar fi fost de acord astfel să treacă în tabăra președintelui Băsescu in privinta votului pentru invalidarea referendumului.
Aceste informații au fost în parte confirmate și de fostul lider PSD, Mircea Geoană, care, după avizul negativ dat de CCR la propunerea de suspendare a președintelui, a declarat că Traian Băsescu a cerut date de la SRI, pe filiera Florian Coldea, cu privire la magistrații Curții Constituționale și, în special, despre judecătoarea Aspazia Cojocaru.

3 comentarii

Anonim spunea...

Șantajabilii să stea acasă.

14 decembrie 2012 la 00:03
Anonim spunea...

Iar jigodiile ordinare in sicriu sau dupa gratii

16 octombrie 2013 la 11:29
Sabrina spunea...

AGEN TERPERCAYA SEPANJANG MASAKlik Dan Dapatkan FREEBET sekarang Juga!!!

11 februarie 2018 la 14:58

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: