Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

“Nu ne vindem ţara!... o facem cadou!" FMI a ordonat, Băsescu a aprobat

marți, 24 ianuarie 2012

Oficialii Fondului Monetar Internațional au solicitat Guvernului să prezinte o “foaie clară de parcurs” pentru privatizarea companiilor de stat din energie şi transporturi, precum şi pentru liberalizarea preţurilor gazelor naturale şi electricităţii la companii şi populaţie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

În prealabil, însă, la discuțiile de miercuri, cu premierul Emi. Boc și ceilalți lideri ai coaliției de guvernare, FMI s-a asigurat că statul român a plătit arieratele pe care le aveau companiile, notează Agerpres.

Primele companii la care vor fi aduşi manageri privaţi sunt Poşta Română, Tarom, CFR Marfă, Electrificare CFR, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm şi Oltchim, amintește Mediafax.

Anul viitor vor fi numiţi manageri privaţi la alte şase companii, respectiv CFR, CFR Călători, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica şi Romgaz.
În plus, FMI insistă ca Guvernul să cedeze controlul la mai multe companii de stat, în special din transporturi şi energie, considerând că investitorii sunt mai degrabă interesaţi de pachete majoritare decât de preluarea unpr participaţii minoritare.

În ultima scrisoare de intenţie se arată că vor fi scoase la vânzare acţiuni la mai multe societăţi, în trei grupuri, începând cu Transelectrica în luna octombrie şi Transgaz în decembrie.

Dupa ce a pierdut trenul privatizarilor, statul vrea sa vanda tot... inclusiv obiective din acele sectoare de activitate considerate strategice!
Presat de Fondul Monetar International (FMI), statul roman a pus pe lista privatizarilor aproape toate companiile in care detine actiuni. Esecul este garantat de mai multi factori: nu ne pricepem sa vindem, nu exista cumparatori cu bani si suntem in an electoral.

Guvernul a aprobat, miercuri, inceperea procesului de vanzare a 10% din actiunileHidroelectrica si Nuclearelectrica, unele dintre cele mai importante companii pe care statul doreste sa le scoata pe piata in anul 2012.

Alte societati aflate pe lista sunt: Transelectrica, Romgaz si Transgaz, in cazul carora se spera, de asemenea, sa se vanda pachete pe 10-25% prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti. Chiar daca nu au fost inca identificati consultantii care vor asista fiecare proces, listarile ar urma sa inceapta in aceasta primavara.

Statul a dat startul recrutarii managerilor privati. Primele patru companii care vor avea la conducere CEO privat vor fi Hodroelectrica, Romarm, Electrica Furnizare si Oltchim ultimele doua urmand sa aiba manageri interimari intrucat sunt inscrise pe lista privatizarilor.

Ce salarii ar putea avea managerii privati

Autoritatile sunt dispuse sa recompenseze managerii privati cu salarii si bonusuri de milioane de euro/an daca acestia vor reducere pierderile si vor aduce companiile pe profit. In scrisoarea de intentie trimisa de Guvern catre FMI anul trecut se preciza ca Executivul s-a angajat sa ofere remuneratii conforme cu realitatea de pe piata libera.

In prezent, pachetele salariale ale directorilor din multinationalele prezente in Romania pot fi intre 10-20.000 de euro/luna. Cu toate acestea, managerii privati angajati in companiile statului vor primi pana la 75.000 de euro/luna (900.000 de euro/an) plus bonusuri de doua pana la patru milioane de euro in functie de performante, se arata intr-un proiect prezentat anul trecut de Mediafax. Un astfel de salariu pe luna plus bonusuri, nici afara nu se practica.

7 comentarii

Anonim spunea...

Extraordinar!!!Deci ăsta este BINELE pe care ni-l fac și vor să-l facă în continuare!Ce proști suntem noi că nu acceptăm să ne vindem țara!Cât de nerecunoscători suntem noi pentru faptul că străinii or să fie mult mai bine plătiți (pentru a conduce firmele noastre) în timp ce noi n-avem locuri de muncă și murim de foame!
Ei,Alcoolicule...POPORUL ÎȘI VREA ȚARA!
POPORUL ÎȚI CERE DEMISIA ȚIE ȘI GUVERNULUI CARE NE-AU FURAT ATÂȚIA ANI DIN VIAȚĂ!

25 ianuarie 2012 la 02:40
Anonim spunea...

...pai da... ca statul e prost administrator...nu stiti lozinca?!... Ia sa-l prinda de mandule pe acel administrator de la stat daca-i prost administrator...sa vedeti cum se transforma in super administrator... doar sa se vrea!
Si mai trebuie luat de mandule si "FIRAVUL DOMN" Isarescu caruia nu i-au scazut veniturile salariale (ca celelalte nu se "pun") cu 25%, ca era de neinlocuit si ...sarac lipit!! nesimtitul naibii, bandit ordinar... ne zicea "sa nu mai tragem de economie"....noi , astialalti... fraierii...
BANDITILOR !!! ORICUM N-O SA DUCETI NIMIC CU VOI CAND VA VETI DA OBSTESCUL SI INVARIABILUL SFARSIT !!!

9 februarie 2012 la 03:42
Anonim spunea...

Impreuna cu masonii de la FMI au devastat Romania.Sa fie judecati si condamnati la MOARTE !Daca acest lucru nu va avea loc cit mai curind Romanua vadispare de pe harta lumii .TREZITI-VA ROMANI !!!

13 februarie 2012 la 22:24
Anonim spunea...

Actorul Vasile Butnaru:"Bogat si sarac"Domnule Presedinte,mana intinsa a actorului basarabean este de fapt Mana Lui Hristos care Va Cheama la Mantuire.Grabiti-va.

24 februarie 2012 la 11:03
Anonim spunea...

ce face sluga betiva ametitul marilor le ofera pe tava evreilor toata romania de ce se inchid spitalele se destrama internele ne pleaca tineretul in strainatate , asa se vrea nu se mai ofera drepturi familiare totul este un plan bine pus la cale de evrei pri masoni in speta isarescu si altii.. care ne execut incet dar sigur si e un mare pacat suntem romani si cred ca suntem cel mai curat popor din lume si din pacate si sincer si naiv .......pacat de noi dar mai avem sansa sa supravetuim sa ne ridicam ca popor asa cum am fost inainte TRAIASCA ROMANIA MARE frumoasa noastra tara
.....

2 aprilie 2012 la 10:39
Anonim spunea...

cat despre basescu un satanist nenorocit care joaca la o mie de capete el si elevul evreu securist care a fost ales cu intentia de a continua jocul ocult de afara adica experimentele romania si letonia sa ne distruga viitorul nostru si al copiilor nostri sa fim sclavi garantati pentru noua oranduire mondiala trezitiva frati romani sa nu ajungem ce n am fost niciodata si mai grav de atata generatiile viitoare cand noi nu vom mai fi se vor intreba de ce am fost lasi si nu am luat atitudine de situatia de acum ,,vine o vreme cand aproape de sfarsitul vietii sa te rogi sa dai timpul inapoi sa fii in vremea cand puteai sa faci ceva pentru neamul tau pt copii tai pt ca atunci la sfarsitul vietii n ai sa mai poti si vei pleca dezamagit in taramul celalalt ,, asa incearca acum sa ti reinvii neamul mandria si credinta in neamul romanesc mereu incercat

2 aprilie 2012 la 10:53
Anonim spunea...

Da presedintele meu cand il vad la TV zau are cap asemanator sarpelui boa,CAP DE SARPE!,-SATANIST!

11 iunie 2012 la 04:00

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: