Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

România a pierdut 3,5 miliarde euro din cauza corupţiei

marți, 21 februarie 2012

UE a întrerupt plata fondurilor POSDRU, în valoare de 3,5 miliarde de euro. Ministerul Afacerilor Europene a primit scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului  Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Informaţia a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

"Nu este o surpriză, ministrul Orban anunţase acest lucru, iar scrisoarea oficială a fost primită", a spus Suciu, citat de
 Mediafax.


În Raportul anual de control 2011, Autoritatea română de audit a identificat unele deficienţe majore ale sistemului de management şi control al Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane. Carmen Ionel a fost demisă joia trecută din funcţia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autorităţii. 
În cadrul emisiunii "Subiectiv" de marţi, Răzvan Dumitrescu a prezentat o corespondenţă de la Bruxelles către România din septembrie 2010. Documentul arată că problemele de accesare a fondurilor POSDRU erau foarte cunoscute de oficialii europeni.

Tot în acest document  se arată clar faptul că Uniunea Europeană a refuzat să deconteze României aproximativ 10 milioane de euro. 
Momentan, Uniunea Europeană a întrerupt plata fondurilor POSDRU, în valoare de 3,5 miliarde de euro. 
Ministerul Afacerilor Europene a primit scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). 




VEZI AICI ÎNREGISTRAREA COMPLETĂ A EMISIUNII "SUBIECTIV"

0 comments

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: