Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Un nou aranjament pentru "absorbtia" fondurilor europene

marți, 6 septembrie 2011

Surse demne de incredere au transmis:
Duminică seara, în jurul orelor 21, întors la Bucureşti, în sediul de la Vila Lac 2, Traian Băsescu s-a întîlnit cu cuplul Udrea-Cocoş, pentru a clarifica modul în care va fi rezolvată cererea Comisiei Europene, conform căreia în componenţa Guvernului României va trebui adăugat un minister dedicat absorbţiei fondurilor continentale, condus de „o persoană credibilă pentru instituţiile europene”.
Schimbarea structurii instituţionale şi a modului în care sînt gestionate, în România, aceste  fonduri a fost sugerată de mai mulţi demnitari străini, încă din luna iunie, cînd Comisia Europeană a avertizat ţara noastră cu privire la suspiciuni de fraudă şi nereguli grave în cheltuirea banilor respectivi. Acum, cînd vacanţa parlamentară a trecut, iar Parlamentul îşi reia lucrările, Traian Băsescu vrea rezolvarea cît mai grabnică a cererii acestor oficiali, pentru a preîntîmpina o eventuală decizie de suspendare a fondurilor europene pentru România.
Cei trei au discutat despre înfiinţarea unui Minister al Fondurilor Europene care să fie condus de actualul consilier prezidenţial Leonard Orban, fratele penelistului Ludovic Orban, unul dintre pionii cu care Traian Băsescu încearcă să spargă PNL şi USL. Deşi nu îi convine deloc faptul că cel puţin pînă la alegeri va trebui să renunţe la manevrarea absorbţiei fondurilor europene, Elena Udrea a acceptat propunerea lui Traian Băsescu de reorganizare a departamentului care gestionează aceşti bani, structură aflată în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. 
Presedintele le-a spus celor doi  prezenţi la discuţie că trecerea gestionării fondurilor europene sub conducerea lui Leonard Orban, în primul rînd, îi va mulţumi pe membrii Comisiei Europene şi, de asemenea, nu se vor scurge în presă anumite lucruri din dosarele de licitaţii pe bani continentali, care ar putea duce la concluzia că fondurile gestionate de Elena Udrea au fost atribuite pe criterii politice, sau au fost deturnate către firme, primării şi Consilii Judeţene conduse şi administrate de membri PDL.
Elena Udrea nu va pierde mare lucru dacă va fi de acord cu mutarea gestionării fondurilor europene către o nouă structură, pentru că adevăraţii bani care pot fi manevraţi, fără prea multe explicaţii, adică cei proveniţi din bugetul de stat şi alocaţi pentru investiţii făcute prin firmele-clientelă de partid rămîn la Ministerul Dezvoltării.
Prin urmare, cei trei au hotărît ca, în maximum trei săptămîni, noua structură cerută de Uniunea Europeană să fie funcţională, iar dacă lui Traian Băsescu nu îi va veni vreo altă idee, Leonard Orban va fi şeful acestei instituţii.

0 comments

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: