Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Băsescu îşi povesteşte viaţa

marți, 6 septembrie 2011

Raspunsul la intrebarea:
Ce i-a spus Basescu nevestei cînd a aflat ca a cîstigat alegerile
Povestea care urmeaza a fost spusa chiar de Traian Basescu. Se întîmpla pe 13 decembrie 2004, a doua zi dupa turul doi de scrutin, în jurul orei 10 dimineata. Locatie: redactia Evenimentul zilei. Pentru cine nu mai tine minte, publicatia cu pricina si-a declarat explicit, în paginile de comentarii, sustinerea pentru candidatul Aliantei “Dreptate si Adevar”.
Basescu a descins, fara sa anunte în prealabil, în redactie, cu putin timp înaintea sedintei de sumar. “Am venit sa va multumesc pentru sprijin”,   a spus el jurnalistilor care se strînsesera pe hol si începusera sa aplaude. Emotionat, noul presedinte a continuat, vorbind despre libertatea presei, promitînd ca nu va repeta greselile guvernarii anterioare. Si-apoi a dat-o pe glume, relatînd discutia avuta cu nevasta-sa în noaptea precedenta, discutie care a fost mai scurta decît ne-am fi asteptat:
“Na, fa, ca te-am facut si first lady. Ha, ha, ha!”

Traian Basescu: “Deschideti toate dulapurile astea! Daca gasiti voi o urma de alcool”
Rep.: Colegul meu, aici de fata, este un profesionist al paharului si ar vrea sa stie daca-s adevarate legendele legate de dumneavoastra cu bautul. Beti o sticla de whisky pe zi?T.B.: Omule, deci asta este un birou unde eu petrec ore, ma prind seri. Deschideti toate dulapurile, daca voi gasiti urma de alcool în acest birou sau în tot sediul acesta înseamna ca au dreptate. Dar daca nu ¦ Pot sa va spun ca bautura care-mi place cel mai mult e mustul. Ha, ha, ha! Mai, oameni buni, deschideti, ma, tot, toate dulapurile astea! Daca gasiti voi o urma de alcool .Cred ca nici spirt medicinal n-am. Pe nava eu faceam alergie daca mirosea cineva a alcool. Si am ramas cu refuzul asta de consum de alcool, pe care-l vad inutil. Daca asta am facut pe petrolier, interdictia de a consuma alcool, nu-i mai dai de placere la batrînete.
Rep.: Nici acasa n-aveti dulapul burdusit cu bautura?
T.B.: N-am, nu-i de interes pentru mine.
Rep.: O întrebare mai incomoda, dar finuta. Francois Mitterand a facut public ca are o amanta, ba chiar ca are si copil cu ea. Daca un presedinte al României ar recunoaste public ca are amanta, credeti ca ar da bine?
T.B.: Daca ar recunoaste copilul, cred ca nu i-ar reprosa nimeni nimic.


Dimineata pe racoare, jos e-o mare de pahare
Presedintele este cu adevarat un presedinte al tuturor românilor, ba chiar si al jurnalistilor. Cel putin cînd vine vorba de a le fi cu paharul alaturi. Iar despre asta poate povesti cu amanunte un ziarist care a experimentat pe viu consecventa de chefliu a lui Basescu. Pe scurt, întîmplarea a fost cam asa: pentru ca se plictisea, presedintele l-a sunat pe jurnalistul nostru si l-a invitat la un pahar, în camera de hotel în care era cazat. Era nici unsprezece noaptea. Pîna pe la doua, o sticla de whisky deja fusese sacrificata si o a doua a urmat. Pe la patru dimineata, cînd si a doua sticla se prapadea, goala, pe podea, sepepistii deja cadeau din picioare.
Ca si ziaristul cu care nu se plictisea seful statului. Cu un ultim acces de luciditate, jurnalistul a cerut voie respectuos sa se retraga, aflat într-o vizibila jena de vorbire si de miscare. L-a convins cu greu pe presedinte, cu argumentul ca programul oficial al zilei în care deja se aflau începea la ora 8 dimineata. Jurnalistul s-a retras, lasîndu-l pe presedinte mai viu ca niciodata. Dimineata, seful statului era, la 8 fix, la program. Iar ziaristul, livid si mahmur, abia se misca. Ocazie cu care a si fost apostrofat de presedinte ca pierde noptile. A urmat celebrul “Ha, ha, ha!” prezidential, apoi programul oficial.

Formula Basescu: patru cuburi de gheata si whisky pîna pluteste
Este fan whisky. Dar îi place si berea. Nu spune nu nici vinului, sampaniei sau tuicii, dar mai rar. Bea mult si nu se îmbata, spun cei care au stat cu el la masa. Dintre marcile de whisky, Basescu prefera Chivas Regal. Cu multa gheata. Într-o noapte din 2006, la Kiev, la barul hotelului unde era cazata delegatia de ziaristi, Basescu a povestit cine l-a învatat sa bea: unul din primii sai instructori în ale navigatiei. “Patru cuburi de gheata si whisky pîna pluteste. Orice alcool face ficatul praf în timp daca nu-l îndoi”, i-ar fi spus instructorul.
De obicei bea seara, dupa ora 18, iar în cursul zilei doar o bere, maximum doua.
Cum a fost la meciul de handbal România-Belarus, cînd a baut chiar din sticla, sau la dezbaterea de la GDS, cînd s-a conversat cu Viorel Hrebenciuc. Bea si înainte sa se urce la volan (episodul cu Becali si cu echipa Steaua), dar si în avion. Mai ales cînd se întoarce cu vesti bune, cum a fost la capatul vizitei din 2007, de la semnarea Tratatului de la Lisabona, ocazie cu care a invitat presa la un pahar de sampanie. Atunci el a baut tot whisky.
Una dintre cele mai mari baute cu Traian Basescu la care a putut asista cineva s-a întîmplat în 2001, la împlinirea vîrstei de 50 de ani. Petrecerea a avut loc la Clubul Diplomatilor, iar aniversatul a baut de toate: whisky, vin, bere, tuica. Spre dimineata, a început sa povesteasca din aventurile de marinar si a început sa plînga.
Vezi video AICI

sursa

2 comentarii

Anonim spunea...

SURSA: Craescu Silviu - OSINT Intell - Ofiter de protocol si agent sub acoperire folosit de serviciile secrete si de guvernul american pe cand lucra la Ambasada SUA (specialist in depistarea şi blocarea canalelor de comunicare, controlarea operativă a tuturor contactelor, înregistrarea convorbirilor, discreditarea şi compromiterea, folosirea intensă a turnătorilor “surse informative” şi a unor ”legături oficiale cu prestigiu în mediul politic si diplomatic”, influenţarea şi ameninţarea prietenilor, crearea de disensiuni între ”obiectiv” şi prietenii săi, încercarea de influenţare a ”obiectivului” precum şi subordonarea actului de justiţie prin initierea, supravegherea şi controlarea unui proces în care urma să fie implicat ”obiectivul”).
Silviu Craescu este un personaj carismatic, care a ajuns Consilier principal al Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, Presedintelui Partidului Romania Mare. El se bucura de o protectie la nivel inalt in cadrul serviciilor secrete, fiind scolit in trecut pe rand de generalii Iulian Vlad, Nicolae Plesita, Aron Bordea, Valetiu Buzea, Ilie Merce, Danescu Gheorghe si Danut Saulea, vechea garda a securitatii statului sub regimul lui Ceausescu.
Craescu Silviu - este membru acoperit al I.G.M.A.A.U. - Marea Loja Nationala dim Romania si membru activ al serviciilor secrete din Romania.Silviu Craescu se pare ca este bun prieten cu Marele Pro Maestru Florin Simion .

7 septembrie 2011 la 01:12
Anonim spunea...

Enigma inchisoriilor CIA in Romania !

Silviu Craescu - este fostul angajat special si personal al Ambasadoriilor SUA la Bucuresti prin Departamentul de Stat American in perioada 2006 -2010, care in ciuda presiunilor facute de serviciile secrete partenere, a avut curajul sa vorbeasca pentru prima data despre scandalul existentei inchisoriilor CIA din Romania in 2010 - 2011. De ce presa din Romania nu cauta sa afle informatii direct de la sursa?
Accesati: http://www.corectnews.com/politics/apel-pentru-depolitizarea-justitie

9 septembrie 2011 la 16:02

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: