Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Ce il asteaptă pe primarul pedelist Gheorghe Falcă, protejatul lui Băsescu? (II)

luni, 21 mai 2012

Cititi si:

Ce il asteaptă pe primarul pedelist Gheorghe Falcă, protejatul lui Băsescu?

Pe 21 mai o judecătoare de la Tribunalul din Alba va trebui să se pronunţe negru pe alb (deşi-i mult gri pe-acolo…) în dosarul-vedetă „Fabrica de zahăr”… zis şi „Afacerea Elecon” (de către duşmanii lui Demeter şi Vasil), zis şi „Caragiale, 22” (de către poeţi şi curve), zis şi „de corupţie” (de către procurori şi presa centrală).
Pe scurt, pentru cei ce au deschis mai târziu displayul, dar şi pentru ca distinsa doamnă judecătoare, să înţeleagă – trecând peste „din cauza volumului foarte mare al concluziilor scrise depuse în acest dosar”,
 de Excelenţa-Sa Magistrală, domnul impecabil profesional şi conducător de doctorate pentru tot ce poartă robă şi are bani sau valoare (de) Gheorghiţă Mateuţ, ignorând aberaţiile – ce-i drept, de-a dreptul proustiene – mitraliate de competenţa-sa Cătălin Dancu, expert în scos presa din sala de judecată pe motiv de respect faţă de intimitatea inculpatului-vedetă… deci trecând cu dispreţ peste bla-blauri juridice, de culise de palat şi de budoar, de multitudinea de linkuri care mai mult zăpăcesc decât lămuresc… nu-i aşa?… o biată slujitoare a unei zeiţe oarbe… iată, în limbaj „de cafă cu procurori” la ce ar trebui să dea doamna de la Alba barem nişte ani cu suspendare (şi când zic suspendare, mă refer la „Marş de-aici! Suspendă-te! Pleacă din Arad”):
În 24.11.2004, la puţin timp după alegerea sa, prin vot, ca primar al Aradului, Gheorghe Falcă emite o dispoziţie de numire a unei comisii care să stabilească cadrul legal în jurul căruia să se procedeze la vânzarea suprafeţei de 52.434 mp, reprezentând pasivul defunctei Fabrici de zahăr, către S.C. Elecon.
Două săptâmâni mai târziu, în 7 decembrie, între Elecon şi S.C. Zahăr se încheie un antecontract de vânzare-cumpărare a activelor societăţii. Suma totală pentru care au negociat reprezentanţii celor două societăţi private – 838.000 de Euro, plus TVA. Elecon a plătit prima tranşă, de 200.000 de Euro administratorului SC Zahăr, francezul Serge Mounier. Comisiile prin care a trecut problema au avizat favorabil cumpărarea, urmând dispoziţiile HG 577/2002 . Suma totală: 600.000 de Euro plus TVA.
În rechizitoriu, termenii folosiţi pentru această tranzacţie sunt:
„conform înţelegerii frauduloase încheiate între Gheorghe Falcă, Radu Vasil şi Francisc Demeter”, „fraudă comisă prin nepromovarea unei hotărâri de consiliu local”, „vânzarea terenului s-a făcut în beneficiul exclusiv al Elecon, prin intermediul primarului Gheorghe Falcă”.
Ei bine, în 13 şi în 14 iunie, 2005, la doar o zi după ce procesul de vânzare-cumpărare între Primărie şi Elecon s-a finalizat, Elecon vinde terenul, după ce l-a eliberat de sarcini, către SC Plaza Center, din Timişoara. Cu 3 milioane de Euro. Mai precis, cu 2.936.304 Euro plus TVA. Calculul pe care l-au făcut procurorii indică un prejudiciu cauzat statului de peste 2 miloane de Euro – adică diferenţa între suma cu care a vândut Primăria lui Falcă şi cea cu care a vândut societatea lui Demeter şi Vasil.
Plata ilicită”, mita – sau cum vreţi s-o numiţi -, pentru acest serviciu, o reprezintă… altă diferenţă deloc neglijabilă:
- cea dintre cât a calculat banca, în urma unei expertize, că face casa de pe Caragiale (proprietatea comună a lui Demeter şi Vasil, cumpărată de aceştia, pentru afaceri imobiliare, în 2002) şi cât a dat familia Falcă pe ea, în acelaşi an 2005:111.550 de Euro e această diferenţă. 206.550 de Euro a calculat banca – socotiţi cât a dat familia Falcă. „Pentru a-şi exercita în mod fraudulos funcţia” – zice rechizitoriul…
(M-am autocitat dând copy&paste la un articol scris la înfăţişarea din 3 februarie, 2010 – cea mai importantă, fie şi pentru că prima… cu declaraţiile inculpaţilor şi tot tacâmul.)
Ei bine, până la proba contrarie echilibrata doamnă magistrat-judecător va trebui să discearnă, cu imparţială atitudine faţă de ceea ce a văzut dânsa din părţi (scuze de echivoc:), cu gândul la viitorul carierei sale dar şi cu celeritatea care, iacă, de 4 ani şi jumătate se lasă aşteptată – şi să ne zică şi nouă, pulimii, cât merită un primar care cu afacerea asta şi-a inaugurat lungul drum al şpăgii către sine însuşi.
Chiar dacă pentru mulţi cinico-sceptico-mioritici „primar care ia şpagă” e pleonasm, pentru o societate care are pretenţia că e barem atâta de normală la cap încât să-şi aleagă un edil normal la cap – căci, pe bune, să faci ce-o făcut Falcă din Arad se numeşte n e b u n i e – nu e… nu ar trebui să fie.
Dacă-l „pierdem” pe Falcă, deci, nu pierdem boii de la bicicletă sau praful de pe tobă şi nici vreun Napoleon de baltă nu pierdem:
- câştigăm ALTCEVA-ul pe care până acuma nu ţin minte să-l fi avut: câştigăm în primul rând un strop de normalitate;
- câştigăm privilegiul de a fi văzuţi, în primul rând de către noi înşine şi apoi de alţii, ca o societate care şi-a extirpat furunculul devenit cancerigen, înainte ca tumorile sale maligne să-şi desăvârşească efectul;
- câştigăm câteva sute de scandaluri urâte nedeclanşate – gândiţi-vă numai la evidenţa faptului că va avea un consiliu local majoritar-potrivnic, că practic nicio iniţiativă nu-i va trece în şedinţele CLM, că vor urma alte şi alte procese cu sentinţe în coadă… alt şir de circuri şi alte penibilităţi ce se vor reflecta, cu siguranţă, negativ în viaţa oricărui arădean.
Dacă-l „pierdem” pe Falcă, începem dacă nu să recuperăm banii pe care i-am pierdut cumpărând borduri şi semafoare şi marmură şi statui din China şi voturi şi rumeguş de la „Universul Verde” (bleaxx!) sau ce tripuri mai are Ela sau Nicu sau dracu să-i înşire pe toţi – măcar să nu-i mai cheltuim a luda şi / sau pe casele şi pe excursiile şi pe bijuteriile lor, pe chefurile lor de manelişti şi pe piramidele lor.

Dacă-l „câştigăm” – am pus-o

Cel puţin din punct de vedere intelectual, moral, macro-sociologic – cu tot ce presupune imaginea asta, de la oglindă şi până la cel mai vizibil ecran public – am pus-o.
Am re-pus-o de-un bagabont care numai rău şi necazuri aduce, cu 66,6-le lui, cu ura lui faţă de tot ce înseamnă natură, cu gaşca lui de analfabeţi foşti miniştri, cu discursul lui spumegând de schizofrenie…
Când cei mai curaţi şi cinstiţi şi… nu… nu săraci oameni din oraş îţi cântă „Ghiţă Falcă – pleacă din Arad!” sub biroul de la Primărie, de Ziua Poetului Naţional… du-te!

Du-te şi lasă-ne!

– cum acelaşi folclor urban zice.
Deci, doamna magistrat de la Alba: reţineţi şi asta, după ce terminaţi de decelat… cum ziceaţi?…
„volumul foarte mare al concluziilor scrise depuse în acest dosar”
de Lucian Valeriu
Sursa: News-Ar

Alba: Pronunţare amânată din nou în procesul primarului Gheorghe Falcă

Magistraţii Tribunalului Alba au amânat, luni, pentru marţi dimineaţă, pronunţarea în dosarul în care primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, este judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave.
Sorina Cristorian, expert la Biroul de Informare şi Relaţii Publice Tribunalul Alba, a precizat, luni, pentru AGERPRES, că instanţa a amânat pentru 22 mai pronunţarea în acest dosar. Iniţial, pronunţarea în acest dosar a fost anunţată pentru data de 14 mai.
Mai multe AICI

0 comments

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: