Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Serviciile secrete americane se implică in răsturnarea Regimului Băsescu?

marți, 31 ianuarie 2012

De câteva zile pe mai multe siteuri ale unor publicatii online, cât si pe diverse bloguri circulă următorul material, in forme aproape identice. Materialul este postat la comentarii si pe siteul nostru AICI. Vă prezenătm unul din exemple:


Serviciile secrete americane se implică in răsturnarea Regimului Băsescu?
Intr-un comentariu din data de 16.01.2012 aparut pe siteul publicatiei online "The New York Times":
Linkul aici:
un anume Leone Storlato fost agent CIA si atasat la ambasada SUA din Budapesta intre anii 1999-2004 face cateva referiri interesante la protestele din Capitala Romaniei dar si din celelalte orase importante ale tarii, - proteste generate de masurile excesive de austeritate luate de Regimul Basescu, - regim considerat corupt si "mafiot", cu tendinte dictatoriale.
Cine este acest "Leone Storlato"? Respectivul a figurat pe listele unor agentii americane cu atributiuni "speciale" in Europa de Est si Federatia Rusa. Il regasim la "Consiliul Cultural American" din Bielorusia ( Belarus) intre anii 2005-2009 sub numele de ... Rewiczky Sándor ( Alexander) pe siteul caruia publica unele materiale de analiza culturala a "conexiunii est-vest", dar mai ales articole cu caracter de analiza sociala si chiar militara. Fotografiile atasate acestor articole si care se refera la autorul lor sunt identice cu cele publicate pe siteul unui ONG din Utah numit "East West Cultural Institute " ... numai ca acolo autorul se numeste ... Storlato Leone! Din ce in ce mai interesant, nu-i asa?
Iata un link interesant:
Revenind la analiza evenimentelor violente din Bucuresti, - respectivul spune ( traducere):
"Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice, o  revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO. Nu demult peste capul Departamentului de stat Presedintele Obama a semnat un ordin secret catre CIA numit "Stabilizarea Romaniei" care trebue citit invers.... Documentul emis in ianuarie 2011 spune ca << Politica de dezbinare a lui Basescu in loc sa atenueze tensiunile in zona fostilor militari dar si a celor activi, le accentueaza. Prezenta militarilor in uniforma, chiar in rezerva in mijlocul unor largi manifestatii ale populatiei profund nemultumite va pune pecetea finala pentru acest regim, in viitorul apropiat>>."
Nota lui Leone Storlato ( sau Rewiczky Sándor ?) continua cu un comentariu referitor la "Mafia Armamentului" si la "Conexiunile Basescu-Kassar-Bout":
"Cea mai puternica mafie din Romania este cea a armamentului. Ea are ca baza contrabanda de arme desfasurata in jurul lumii. Pe langa aceasta sunt comisioane fabuloase obtinute prin contracte militare. In varful acestei mafii extrem de puternice se gaseste Traian Basescu. Fiecare export de arme conform legislatiei poarta semnatura comandantului suprem. Aceasta mafie avand la dispozitie sume enorme a cumparat intreaga structura a democratiei Romanesti. Justitia. servicile secrete, armata, parlamentul sunt in mana mafiei armelor care actioneaza nestingherit. Despre aceasta mafie nu se aude mai nimic in mass-media".
Materialul acestui "analist politico-militar" se incheie cu remarca:
"O revolta este iminenta in Romania anului 2012. Este foarte posibil ca elemente ale armatei sa participe la aceste miscari ce vor duce in final la prabusirea regimului presedintelui Basescu si instaurarea unui regim militar provizoriu"
Nimic de comentat....
Cititi si:

Americanii vor debarcarea lui Băsescu?

9 comentarii

Anonim spunea...

SA MA PIS PE ACESTA CLASA POLITICA MURDARA SI CORUPTA

6 februarie 2012 la 04:47
Anonim spunea...

MA PIS SI EU...SI EU...SI NOI...SI EI...si ma si cac intre timp...ihh

7 februarie 2012 la 14:06
Anonim spunea...

CRED CA-MI VINE SI-O DIAREE... PPRRRRR....FLEOSC...NA CA I-AM IMPROSCAT PE TOTI...!!!

7 februarie 2012 la 14:07
Anonim spunea...

Ok, nu inteleg nimic. In linkul din NYT nu apare nimic despre niciun Leone, celalalt link are o destinatie inexistenta. Deci? Daca vreti sa aveti un pic mai multa credibilitate trebuie sa va verificati mai bine sursele. Suntem deja suficient de satui si scarbiti de scenarii si presupuneri nefondate, jurnalism de doi bani, teoria conspiratiei... Aici incercati sa faceti ceva extrem de important, ar fi pacat sa cadetiin acelasi derizoriu ca presa oficiala.

16 februarie 2012 la 04:07
Anonim spunea...

Eu am gasit cu greu un link pentru unul dintre mesajele lui Leone Storlato asta:
http://www.washingtonpost.com/world/europe/imf-official-in-romania-criticized-for-attending-a-party-denies-any-wrongdoing/2012/02/05/gIQAvGt3rQ_allComments.html?ctab=all_&#comments
Oricum stirea mi se pare ciudata

16 februarie 2012 la 04:26
Anonim spunea...

am dat un search pe google cu numele leone storlato si am gasit vreo 1330 de rezultate. nu se pot verifica toate insa daca luam primele pagini vedem ca sunt mesaje si postari pe siteuri ale unor televiziuni de stiri, pe wikileaks romania, pe unele bloguri mai mult sau mai putin necunoscute , pe siteul ziarului cotidianul, blogul lui sorin rosca stanescu , victor ciutacu, radu tudor, ziare.com, un fel de agregator de articole din israel care posteaza articole din romanialeaks.org si altele. Astea sunt din mass media romaneasca si am impresia ca toata treaba asta cu anonymous si leone storlato este un material fabricat de opozitie daca ne gandim ca stirile astea apar pe siturile antena3, realitatea tv, gandul, blogurile lui ciutacu si radu tudor si tot asa. asta nu cred ca e ceva ok.

16 februarie 2012 la 05:11
Anonim spunea...

"O revolta este iminenta in Romania anului 2012" aud asta(exceptie anul)de 22 de ani inmultit cu n ori pe zi inmultit cu x posturi tv = ??? .Este adevarat ca parca s-ar scimba ceva in lume dar nu stiu daca v-a fi o schimbare in bine.De cele mai multe ori schimbarile astea vin dupa un razboi care a pornit tot pe o perioada de criza(economica sau politica).Cat despre ce ne spune agentul Storlato(ma rog ex agentul?)nu ma minunez de loc,sunt lucruri pe care noi ca romani le stim dintotdeauna. Probabil sunt mari noutati pentru ei.Dar daca americanii si-ar citi putin istoria anilor 20-30 si chiar mai mult poate ca se vor recunoaste in Romania anilor nostri

20 februarie 2012 la 08:47
Anonim spunea...

Barbologie! NU MAI POT AMERICANII DE DRAGUL NOSTRU! NU I-AU ADUS EI PE TOŢI LA PUTERE AICI? NU SUNTEM DECÂT O COLONIE CONDUSĂ DE NIŞTE PĂPUŞI ALE LOR. TOT CE SPUNEŢI VOI SUNT VORBE DE CLACĂ.

21 februarie 2012 la 22:35
Anonim spunea...

Plauzibil! Insa sa fie ceva mai repede ca nu mai putem cu Basescu asta!

29 martie 2012 la 13:36

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: