Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Traian Băsescu şi terorismul international

luni, 3 octombrie 2011


Legea americană spune: „Punerea sub acuzare pentru încercarea de a procura rachete sau a exporta rachete sol-aer aduce o pedeapsă maximă, de închisoare pe viaţă“. Rachetele exportate de Romarm, o instituţie a Statului Român, au fost considerate de un Tribunal american ca o ameninţare mortală pentru îelicopterele armatei americane din Columbia.
În octombrie 1997, Departamentul de Stat a calificat FARC (gherila columbiană) drept o organizaţie teroristă. Acelaşi lucru l-a făcut şi Uniunea Europeană. Pentru intenţia de a cumpăra şi a exporta acest gen de rachete unei organizaţii teroriste, pedeapsa minimă este de 25 de ani. Ea a fost aplicată lui Monzer Al-Kassar, cel mai important traficant de arme din lume. În punerea sub acuzare se spune: „Armele româneşti trebuiau să fie întrebuinţate pentru doborarea elicopterelor Apaches şi Hawks”. Şi au făcut acest lucru pe deplin. În acest an, mass-media internaţională anunţa: „Rachetele antitanc româneşti se numără printre armele din depozitele secrete ale mişcării marxiste columbiene de gherilă FARC (Forţele Revoluţionare din Columbia), descoperite de armată”, se arată într-un raport al Grupului de analiză antiteroristă Giat de la Bogota, citat, între altele, de cotidianul „El Tiempo” şi agenţiile EFE şi AFP. Anul acesta, guvernul columbian a transmis, prin intermediul Interpol, solicitări oficiale (denumite „circulare portocalii”) către Statul Român, cerînd clarificări privind originea armamentului descoperit în depozitele FARC sau folosit de gherila columbiană. Solicitarea a rămas fără răspuns. Într-o întîlnire din 26 ianuarie 2008, care a avut loc în România, un „locotenent” al celebrului traficant de arme Viktor Bout, furnizor de bază al FARC, a declarat că acesta are 100 de astfel de rachete „disponibile imediat”. Declaraţia a fost făcută unor agenţi americani sub acoperire, care s-au dat drept membri FARC. Potrivit unui articol publicat recent tot în cotidianul „El Tiempo” (în care au apărut şi actualele dezvăluiri privind provenienţa arsenalului FARC), gherila columbiană ar fi reuşit să achiziţioneze 20 de astfel de rachete româneşti, capabile să lovească avioane sau elicoptere în zbor pînă la altitudinea de 6.000 de metri. Surse oficiale de la Bogota au confirmat că forţele aeriene columbiene au fost avertizate asupra riscului ca FARC să deţină şi să utilizeze acest tip de arme. Toate aceste au fost reconfirmate de către un purtător de cuvînt al guvernului columbian, care a subliniat că rachetele trimise de Băsescu au dus la moartea a 2 piloţi americani, cu 2 săptămîni în urmă. Pentru a documenta exportul de arme către terorişti, am vorbit la consulul Columbiei de la New York. Documentele columbiene arată că rachetele româneşti au intrat în arsenalul gherilei după arestarea lui Kassar şi Bout.
Serviciile de Informaţii columbiene au avertizat cu privire la interesul liderilor FARC pentru achiziţionarea de armament de ultimă generaţie, în special rachete sol-aer IGLA-S24, fabricate în România. Transportul rachetelor a fost făcut cu avioane provenite din ţară şi asigurat de piloţi români, notează un document columbian, „Condamnare pentru conspirarea de a ucide ofiţeri americani şi angajaţi ai armatei şi conspirarea de a achiziţiona şi exporta rachete sol-aer, fiecare pedepsită cu închisoarea pe viaţă”. În consecinţă, într-un document notarizat, am cerut punerea sub acuzare a cetăţeanulul român Traian Băsescu, pentru conspirarea de a asigura suport material şi resurse unei organizaţii teroriste internaţionale. Memoriul a fost trimis către Tribunalul Districtului de Sud al New York, SUA, lui Michael J. Garcia.
ROBERT HORVATH, New York

5 comentarii

Anonim spunea...

Silviu Craescu: Motto-ul regimul Basescu : În absenţa luminii de întuneric predomină manipularea.

Lumina = Fortele Democratice + Opozitia
Intuneric = Basescu si Coaitia de guvernare
Manipularea = Serviciile Secrete

16 octombrie 2011 la 02:11
Anonim spunea...

Omul care poate infunda definitiv regimul Basescu este Craescu Silviu - agent sub acoperire folosit de Guvernul Statelor Unite pe cand lucra la Ambasada SUA, ca profesionist in
protocol si diplomaţie, informatii si afaceri interne.
Dupa scandalul de spionaj via-CIA (SOV-Geoana-Basescu-Taubman-Wikileaks)in care a fost direct implicat, Silviu Craescu a ajuns suspect de rapid, Consilier principal al Presedintelui Partidului Romania Mare - Corneliu Vadim Tudor.
Se pare ca Silviu Craescu se bucura de o protectie la nivel inalt in cadrul serviciilor secrete din Romania, fiind scolit atat de noua cat si de vechea garda a securitatii statului.
Silviu Craescu - este membru acoperit al I.G.M.A.A.U. - Marea Loja Nationala dim Romania si membru activ al serviciilor secrete din Romania, fiind bun prieten si "frate" cu Marele Pro Maestru Florin Simion, cu "fratele" Daniel Andrei Moldoveanu - Consilier de Stat la Departamentul Securității Naționale al Administrației Prezidențiale si cu Eugen Valeriu Popa - Consilier al Ministrului Administratiei si Internelor - membru de rang inalt al Ordinului Suprem Militar al Cavalerilor Templieri din Romania, potrivit unor informatii si surse de incredere din interiorul Centrului National de Interceptare a Comunicatiilor din SRI, condus de generalul Dumitru Cocoru.
Se confirma asfel influenta in parte si ascensiunea politica din ultima vreme a partidului PRM, condus de Vadim Tudor.
Ciudat este faptul ca presa de investigatii din Romania inca refuza sa faca cunoscut vanzarile secrete de uraniu ale Romaniei, dezvaluite in anumite cercuri din afara tarii.

22 octombrie 2011 la 01:27
Anonim spunea...

Wikileaks - Conform notei clasificată “secret”, din 30 noiembrie 2009, la raportul ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, trimis centralei de la Washington DC, a contribuit si Silviu Craescu, consilierul sau personal.

Cititi :

Dezvlăuirile lui Silviu Craescu despre activitatea ilegală a CIA in sprijinul regimului Băsescu.

http://www.romanialeaks.org/2011/06/dezvlauirile-lui-silviu-craescu-despre_15.html?showComment=1315052406175#c7738549197704625329

http://www.romanialeaks.org/2011/06/dezvlauirile-lui-silviu-craescu-despre_15.html

Silviu Craescu - Protocol Officer and Senior Advisor of U.S. Ambassador’s in Romania

24 noiembrie 2011 la 12:03
Anonim spunea...

Why the reporters of ZDF don't ask Mr. Silviu Craescu - Protocol Officer and Senior Advisor of U.S. Ambassador’s in Romania, about the CIA prison in Romania?

29 noiembrie 2011 la 11:57
mark henry spunea...

Aveți nevoie de un împrumut sau de un ajutor financiar pentru a vă spori afacerea sau pentru a achita facturile? Contactați pentru mai multe informații. Prin e-mail markhenry502@aol.com

20 septembrie 2020 la 09:36

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: