Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Se încearcă "spălarea" dosarului lui Băsescu, in "Afacerea Viktor Bout"?

marți, 23 august 2011

Sîmbătă 25 Iunie 2011 dimineaţa, cu cea mai mare discreţie, directorul SRI, George Cristian Maior, a plecat într-o vizită oficială în SUA, unde ar urma  să aibă întrevederi cu directorul FBI Robert S. Mueller, dar şi, mult mai important, cu directorul CIA, Leon Panetta.

Vizita directorului SRI avea toate sansele sa ramîna nestiuta chiar de cea mai mare parte a subordonatilor sai, daca Traian Basescu, aflat în acest moment în criza de imagine, nu ar fi convocat o sedinta CSAT pentru luni seara, moment în care presa a observat ca seful celui mai mare Serviciu Secret  nu era pe lista participantilor. Surse din SRI au informat ca motivele deplasarii lui George Cristian Maior în SUA sînt, chiar în cadrul institutiei, învaluite într-un mister total, ca si subiectul discutiilor pe care acesta ar urma sa le aiba cu sefii celor mai puternice Servicii Secrete americane.
Nu excludem o legatura directa între deplasarea în SUA a lui G. C. Maior si procesul traficantului de arme Viktor Bout, care ar urma sa înceapa, în septembrie, la un Tribunal Federal din New York. Unul din cele mai probabile scenarii privind scopul deplasarii directorului SRI este acela al unei negocieri pe care Maior este mandatat de Basescu sa o faca cu directorul CIA Leon Panetta, în care, printr-un troc la nivelul Serviciilor Secrete, presedintele de la Cotroceni sa nu fie deranjat de citarea în proces.
Reamintim ca, în 1998, Viktor Bout se pare ca a plecat cu doua transporturi de arme si munitii chiar de pe Aeroportul Otopeni, avînd avizele de decolare emise de autoritatile aeronautice românesti, la presiunea lui Traian Basescu, care în acel moment ocupa functia de ministru al Transporturilor. Sursele noastre spun ca este posibil ca, în schimbul faptului ca Justitia americana îl va „uita” pe Basescu, SRI va trece sub tacere o întreaga lista de infractiuni economice dovedite ca fiind savîrsite pe teritoriul României de agenti de influenta americani, ce apartin CIA si opereaza la noi, deghizati în prosperi oameni de afaceri.

Mai multe detalii despre implicarea lui Traian Basescu in "Afacerea Viktor Bout", - AICI  precum si AICI si AICI. Clik pe linkuri.

3 comentarii

Anonim spunea...

http://www.myspace.com/val2002

31 august 2011 la 02:40
Anonim spunea...

Apel pentru depolitizarea Justitiei

http://www.corectnews.com/politics/apel-pentru-depolitizarea-justitiei

Scris de Raluca Calin in 09 iunie 2011 la 14:14, in Politics. 569 vizualizari

Intra in discutie apel, justitie- Silviu Craescu

Silviu Craescu, fost administrator al resedintei ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti, solicita, intr-o scrisoare deschisa catre Parlamentul Romaniei si MAE, sa se retraga acreditarile si sa se dispuna declararea ca “Personae non-gratae”, a tuturor functionarilor CIA Ambasadei SUA din Bucuresti, in frunte cu Ambasadorul SUA Mark Gitenstein, cu acordarea unui termen limita pentru parasirea teritoriului statului roman de 30 de zile.

Silviu Craescu
Redam mai jos continutul integral al scrisorii domnului Silviu Craescu.

"Scarbit fiind de tot ce am vazut si trait atat ca angajat personal al Ambasadoriilor Statelor Unite la Bucuresti cat si de justitiabil in Romania, am hotarat sa-mi asum raspunderea de a face publica o realitate atat de bine ascunsa opiniei publice din Romania. De acceea solicit, Parlamentului Romaniei, Guvernului Romaniei si tuturor institutiilor abilitate statului roman prin lege, ca in temeiul art.222 (respectiv art.223) din Codul de procedura penala, sa se autosesizeze de existenta celei mai mari conspiratii din istoria Romaniei si sa dispuna deschiderea unei anchete oficiale penale necesare pentru aflarea adevarului si pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele, in vederea justei solutionari a acestei cauze.

Solicit in mod expres institutiilor statului roman ca in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, sa organizeze in 30 de zile de la primirea prezentei scrisori o conferinta de presa prin intermediul careia sa aduca la cunostinta cetatenilor romaniei despre masurile intreprinse.

Scrisoare deschisa catre Parlamentul Romaniei si MAE

Subsemnatul Craescu Silviu, cetatean roman, solicit parlamentului Romaniei ca potrivit uzantelor interne si internationale privind statutul personalului diplomatic, sa retrageti acreditarile si sa dispuneti declararea ca “Personae non-gratae”, a tuturor functionarilor CIA Ambasadei SUA din Bucuresti, in frunte cu Ambasadorul SUA Mark Gitenstein, cu acordarea unui termen limita pentru parasirea teritoriului Statului Roman de 30 de zile.

Personal apreciez ca aceasta masura trebuie luata de urgența, in raport de folosire a unor cetateni romani in activitati de reprezentare a statului american si platiti la negru de catre Ambasadorul SUA Mark Henry Gitenstein si activitațile de spionaj desfașurate pe teritoriul Romaniei de catre personalul Ambasadei SUA, activitați ce incalca legislația romana privind activitatea diplomatic.


Silviu Craescu, 09.05.2011

3 septembrie 2011 la 17:51
Anonim spunea...

Conform notei clasificată "secret", din 30 noiembrie 2009, la raportul ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, trimis centralei de la Washington DC, a contribuit si Silviu Craescu consilierul sau personal.
Oricum, reprezentantul "Marelui Licurici" are un tupeu fantastic, deoarece dupa ajutorul obtinut din surse deschise(OSINT), dar in mod conspirativ , si-a concediat consilierul, acuzandu-l de spionaj in favoarea Partidului Social Democrat din Romania si a candidatului sau la alegerile prezidentiale din 2009, domnul Mircea Geoana !
Halal, Ambasador American, vai de soarta lui !

3 septembrie 2011 la 23:52

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: