Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Strategia de criză a lui Băsescu: Marea învrăjbire naţională

vineri, 17 iunie 2011

Surse: Strategia lui Basescu pentru preluarea deplina a puterii in 2012!

Ceea ce noi va dezvaluiam inca de acum cateva zile, a devenit clar si pentru Opozitie si ... UDMR.


Ce se ascunde de fapt in spatele acestor miscari extrem de ciudate si tulburi?
Este vorba de "praf in ochii" cetatenilor, - indiferent de nationalitatea lor.
Surse extrem de bine informate atrag atentia ca Romania intra deja in incapacitate de plata, lucru consemnat dealtfel si de catre noi. Masurile economice aberante ale guvernarii Basescu-Boc au dus tara in faliment, nenexistand niciun semnal real de iesire din criza. Populatia este saracita, bugetarii au in continuare salariile diminuate cu peste 25% in procente reale, puterea de cumparare a pensionarilor e in continua scadere,  ultimele masuri luate in cadrul MAI au adus pe politisti, pompieri si jandarmi in pragul revoltei....
... si astfel guvernarea TREBUIA sa creeze o diversiune care sa abata atentia opiniei publice de la toate acestea!
Cu orice risc? Cu riscul de a rupe coalitia de guvernamant, - stiind ca UDMR nu va accepta niciodata amanarea la nesfarsit a obtinerii autonomiei locale in anumite zone?...
Propunerea șefului statului de împărțire a teritoriului în 8 județe are ca scop forțarea UDMR să iasă de la guvernare. Afirmația a fost făcută de deputatul UDMR, Lakatos Petru. Nu este însă singurul care crede asta. Pe blogul personal, președintele PSD, Victor Ponta, are aceeași versiune.
Deputatul UDMR Lakatos Petru a declarat că, în opinia sa, propunerea preşedintelui Traian Băsescu de reorganizare urmărește forţarea UDMR să iasă de la guvernare, pe un motiv îmbrăţişat şi de Opoziţie, şi anume Ţinutul Secuiesc.

"Se prevede un guvern minoritar până la alegeri - a mai fost aşa ceva - şi prezentarea UDMR-ului ca vinovat pentru aşa-zisa blocare a reformelor în ţară. Urâţii aceştia care vor să rupă Ardealul prin ieşirea de la guvernare, pentru că se ştie că nu putem accepta cele opt judeţe administrativ-teritoriale. Deci, normal că UDMR-ul este de vină", a declarat Lakatos. 

El a precizat că nimeni nu va spune că reforma bate pasul pe loc, că "toată construcţia aceasta a fost scoasă din joben de marele iluzionist", ale cărui argumente folosite contrazic autorul moral, cum că prin această reîmpărţire se pot atrage mai uşor fondurile, că s-ar reduce corupţia şi statul ar deveni mai suplu. 

Lakatos a precizat că nicio ţară nu face, în an electoral, pentru că "deja am intrat în an electoral", schimbarea Constituţiei şi nici schimbări majore, în lipsa majorităţii parlamentare.  

"Traian Băsescu a venit doar să tematizeze discursul politic şi să aibă muniţie pentru alegerile de anul viitor, pentru că a fost propunerea domniei sale ca referendumul să se ţină odată cu alegerile locale", amai spus Lakatos Petru.
Ponta: Băsescu vrea să scape fie de UDMR, fie de Boc
Și preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine pe blogul personal că proiectul de reorganizare a fost iniţiat pentru a contracara orice tentativă a UDMR de a se disocia de guvernul condus de Emil Boc. Mai mult, Victor Ponta spune că UDMR nu mai poate bate cu pumnul în masă  să-i fie adoptat controversatul Statut al minorităţilor fără să i se pune în braţe şi proiectul regiunilor.
Victor Ponta arată cu degetul spre şeful statului, susţinând că acesta a iniţiat proiectul de reorganizare a ţării pentru ca UDMR, forţat de PDL, să iasă de la guvernare.
 "PDL forţeazaă discuţia despre regiuni (şi angajarea răspunderii) pentru a arata că UDMR vrea ţinut Secuiesc. Iar eventuala cădere a guvernului Boc s-ar face cu acest pretext, care i-ar permite lui Băsescu să atace UDMR, precum şi să atace USL dacă intenţionează să propună o majoritate guvernamentală alături de USL ", susţine Victor Ponta.
Preşedintele PSD mai susţine că dacă în Coaliţie nu se va ajunge la o soluţie de compromis, şi UDMR, iritat, va vota preconizata moţiune de cenzură împotriva Guvernului, ar fi o bună ocazie pentru şeful statului să-l alunge pe Emil Boc de la palatul Victoria "cu mâna foştilor prieteni maghiari".
"Nu se va discuta despre căderea lui Boc pe motiv de ineficienţă, corupţie sau incapacitate de ieşire din criză, ci de căderea lui Boc pe motivul că a fost suficient de naţionalist pentru a apăra România de pretenţiile absurde ale UDMR! ", a concluzionat Ponta.

0 comments

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: