Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

În spatele uşilor inchise: "Reorganizarea administrativ-teritorială"

sâmbătă, 11 iunie 2011



Problema reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei este extrem de spinoasa, - iata numai cateva exemple:
Institutia referendumului local specifica in mod clar ca pe probleme ce privesc interesul comunitatilor locale, este obligatorie consultarea cetatenilor.

De asemenea, art. 13 alin (3) din Legea nr. 3/2000, legea referendumului, arata ca "Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor si
judetelor se inainteaza Parlamentului spre adoptare numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective, prin referendum", iar in acest caz este obligatoriu un referendum pentru reimpartirea Romaniei. La fel si Legea 308 din 12 iulie 2006 , - care stipuleaza in mod expres ca aparitia unor noi unitati administrativ-teritoriale se face numai dupa consultarea populatiei.
Pe de alta parte, maghiarii speriati de disparitia judetelor in care au astazi majoritatea, respectiv Harghita cu 84% si Covasna cu 75%, precum si a Muresului unde au procentul ridicat de 40% ( dar majoritari in zona de sud-est a judetului), - protesteaza recurgand la diverse documente ale Uniunii Europene, intre care merita sa citam:

Conventia-Cadru pentru protectia drepturilor minoritatilor nationale, ratificata de Romania, spune la articolul 16:
"Părţile se vor abţine să ia măsuri care, modificând proporţiile populaţiei din unitatile administrative locuite de persoane aparţinând minorităţilor naţionale, sunt îndreptate împotriva drepturilor şi libertăţilor decurgând din principiile înscrise în prezenta Convenţie cadru."

De prisos sa adaugam faptul ca aparitia regionalizarii, - dorita de UDMR care militeaza de 21 de ani pentru autonomia "Secuimii", este azi combatuta cu tarie de aceiasi Uniune care vede formarea unor regiuni-judete numite "Centru-Muresana" sau Nord-Vest-Somesana", in care maghiarii sunt in proportie de doar 30%, respectiv sub 25% in cea de-a doua.... Sa reamintim faptul ca astfel pierd controlul unor zone importante in care azi detin majoritatea si presedintia Consiliilor judetene, cum ar fi Muresul, Harghita, Covasna, Satu-Mare si Bihor.
Ce se ascunde de fapt in spatele acestor miscari extrem de ciudate si tulburi?
Este vorba de "praf in ochii" cetatenilor, - indiferent de nationalitatea lor.
Surse extrem de bine informate atrag atentia ca Romania intra deja in incapacitate de plata, lucru consemnat dealtfel si de catre noi. Masurile economice aberante ale guvernarii Basescu-Boc au dus tara in faliment, nenexistand niciun semnal real de iesire din criza. Populatia este saracita, bugetarii au in continuare salariile diminuate cu peste 25% in procente reale, puterea de cumparare a pensionarilor e in continua scadere,  ultimele masuri luate in cadrul MAI au adus pe politisti, pompieri si jandarmi in pragul revoltei....
... si astfel guvernarea TREBUIA sa creeze o diversiune care sa abata atentia opiniei publice de la toate acestea!
Cu orice risc? Cu riscul de a rupe coalitia de guvernamant, - stiind ca UDMR nu va accepta niciodata amanarea la nesfarsit a obtinerii autonomiei locale in anumite zone?...
Sursele spun ca da, - asta se planuieste. Cu riscul chiar ca guvernul Boc sa fie rasturnat prin "dezertarea" UDMR. Pentru ca cine ar prelua puterea? USL... plus... UDMR, ati ghicit! Dupa ce Boc a facut praf si pulbere economia Romaniei, ar trebui sa vina la guvernare actuala Opozitie care... ce sa faca? Sa plateasca pretul unor ample revolte populare in aceasta toamna si iarna, iar din 2012 sa se imprumute pentru a putea rambursa macar dobanzile la creditele luate de Boc de la FMI!
Daca ar fi sa dam crezare altor surse din cadrul actualei puteri, - toate aceste miscari au ca scop ( pe langa cel enuntat mai sus) si aparitia conditiilor favorabile formarii ... Ţinutului Secuiesc!

Intr-adevar, asa cum stau lucrurile azi, populatia majoritara nu ar accepta o astfel de entitate regionala autonoma. Dar daca ne uitam la "harta lui Boc" si apoi la cea a Comisiei prezidentiale pentru revizuirea Constitutiei, - observam pe langa diferentele notabile, faptul ca primul pas spre Ţinutului Secuiesc, este facut. Intr-o prima faza, fara Mures, dar continand 1/2 din judetul Brasov, iar apoi prin alipirea Muresului la asa-zisa Regiune Transilvania de Est.
Pentru mai multe detalii click pe linkurile din text.
Cititi si:
Surse: Strategia lui Basescu pentru preluarea deplina a puterii in 2012!

3 comentarii

Anonim spunea...

Multa gargara pt abaterea atentiei de la adevaratele probleme.Treaba asta e facuta in doua scopuri:1.Abaterea atentiei de la problemele sociale adevarate(lipsa locurilor de munca,salarii mici,stagnare) si 2.material de rumegat extremistilor din minoritatea maghiara care santajeaza partidul de la guvernare cu ruperea aliantei.Judecand la rece,impartirea pe regiuni mai putine e buna doar facuta formal in scopul atragerii de fonduri europene si atata tot.Se face doar un nou organism pt atragerea acestor fonduri.Facuta si in realitate cu o noua trasare a judetelor(sau regiunilor(cum se va numi)),nu e decat o nebunie si zapaceala totala cu tot ce decurge din ea.Unii au prea multa energie si nu au ce face cu ea si atunci se apuca de tulburat apele.Sper sa nu se intample niciodata si chiar daca se va intampla ,sa se revina si sa lase noua putere lucrurile asa cum sunt.Nu reampartirile rezolva problemele Romaniei,ci oamenii de calitate.Pe de alta parte se observa in schema noii impartiri o tendinta spre o mai mare centralizare sub masca efectuarii de economii,ori o economie democratica,se descentralizeaza nu se centralizeaza favorizand acumularea excesiva de putere in mana unui grup mic de oameni.

11 iunie 2011 la 21:02
Anonim spunea...

DE SURSE SUNTEM SATULI. DECE NU AVETI CURAJUL SA VA DATI NUMELE.?NU VA ESTE RUSINE?

23 iunie 2011 la 12:12
Anonim spunea...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/Romania_Administrative_Divisions_Proposal_2012.png

un model in care secuimea are 50%

13 septembrie 2012 la 01:35

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: