Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Un caz de posesiune "diabolică"? De ce s-a sinucis Constantin Spak?

duminică, 10 aprilie 2011

"The Strange Case Of Dr. Jekyll and Mr. Hyde"  in varianta românească?
Constantin Spak, un cunoscut om de afaceri din judeţul Olt a fost găsit mort în incinta fermei sale din comuna Valea Mare, din primele cercetări ale poliţiştilor reieşind că bărbatul s-ar fi înjunghiat de trei ori cu un cuţit în inimă. Dupa efectuarea primelor cercetari mobilul acestei sinucideri este destul de diferit de la un membru al familiei la altul, sau la prietenii acestuia. Cea mai interesanta pista este cea legata de transplantul de ficat si de faptul ca e posibil ca patronul fabricii de mezeluri sa fi inceput sa traiasca o trauma psihica, aceea ca nu e singur in corpul lui si sa fi incercat sa-l ucida pe "celalalt".
Constantin Spak era tatal lui Traian Spak , iubitul cantaretei Andreea Antonescu. In vreme ce familia sustine ca era linistit si ca nu ar fi avut motive de sinucidere, dimpotriva se bucura de baiat, de faptul ca isi gasise iubirea, apropiatii spun ca avea datorii uriase: si la banci si la persoane fizice, dar si la camatari. Aceasta din urma pista este si cea urmata de anchetatori, care au si tras concluzia, destul de pripta spun prietenii ca a fost clar vorba despre o sinucidere. Unul dintre aptopiatii lui Spak se intreaba cum putea acesta sa se injunghie de trei ori la rand in inima, cand organul ar fi fost in stare de colaps si ar fi cedat din prima. mai mult, un om care-si infige cutitul o data in inima intra in panica, il cuprind remuscarile, de ce ar mai da dovada de sadism si masochism sa se mai injunghie de inca doua ori, se intreaba prietenii lui Spak.
Potrivit comisarului-şef Elena Tincă din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Olt, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.00, o femeie a anunţat la numărul unic de urgenţă 112 că în incinta unei ferme din comuna Valea Mare se află cadavrul unui bărbat. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că persoana decedată era chiar proprietarul fermei, Constantin Spak de 60 de ani. "Din primele cercetări, echipa operativă a Poliţiei Slatina a constatat că victima şi-a aplicat trei lovituri de cuţit în inimă. Nu sunt suspiciuni cu privire la decesul persoanei", a declarat comisar-şef Elena Tincă.
Prietenii bărbatului mai susţin că acesta suferise în urmă cu puţin timp o operaţie de transplant de ficat. Si se pare ca aceasta ar fi fost reusita, iar corpul omului de afaceri s-ar fi adaptat bine. Dar exista cazuri cand din punct de vedere psihic individul nu poate rezista presiunii ca traieste in interiorul sau cu organul altei persoane. "S-au vazut cazuri cand convalescentul intra intr-un soi de transa, apoi intr-un stadiu de negare psihica,ajungand, de la organul transplantat, sa creada ca nu mai e el, ci ca are pe cine in interior si pe acest cineva doreste sa-l ucida", ne-a explicat Luiza Stere-Pascu, psihanalist privat, expert in traume psihice legate de transplanturi.
"Ultima dată l-am văzut miercuri. Am fost pe la el pentru că mi s-a părut abătut. Suferise într-adevăr o operaţie de transplant, dar nu cred că acesta este motivul. Am auzit şi eu că lumea de aici susţine că ar fi avut probleme cu banii, că ar fi pierdut nişte bani", a spus unul dintre prietenii lui Constantin Spak. In randul cunoscutilor, o asemenea teorie de tip Jekyll and Hyde nu este, totusi, exclusa.
Articol preluat de pe News.ro Ştiri pe Blog

1 comment

Anonim spunea...

Se spune ca nu banii erau problema.El stia ca are o boala incurabila,iar unii de frica mortii care stia ca o sa vina ajung sa se sinucida.E un paradox sa ajungi de frica de moarte sa te sinucizi dar exista cazuri.E un fel de schimbare a rationalitatii cu irationalitatea.Asta e parerea mea.Barbatii in general se sinucid mai brutal iar femeile prefera sa se otraveasca sau sa foloseasca metode pe care le considera mai putin violente.

10 aprilie 2011 la 10:25

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: