Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

La București se pregătește o mare fraudă electorală!

marți, 24 aprilie 2012

Aproape 400.000 de voturi ar putea reprezenta o adevărată masă de manevră în ziua scrutinului electoral, numai în București, în condițiile în care există diferențe considerabile între votanții stabiliți de Evidența Persoanelor și populația indicată de Institutul de Statistică. Miza este cu atât mai mare cu cât, la alegerile locale din 10 iunie 2012, primarii vor fi aleși dintr-un singur tur.
Potrivit informațiilor anunțate de Prefectura București, în Capitală sunt 1.805.296 de alegători înscriși pe listele electorale permanente și complementare, cifra fiind furnizată de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.
Conform Institutului Național de Statistică (INS) însă, rezultatele preliminare ale recensământului desfășurat în octombrie 2011 arată că populația stabilă a Capitalei cuprinde aproape 1.678.000 persoane, inclusiv copii. Dacă scădem din această cifră elevii și preșcolarii care au vârsta sub 18 ani și nu au drept de vot, rezultă că, în București, avem o diferență de 400.000 de persoane care se regăsesc pe listele de votanți, față de populația majoră înregistrată în urmă cu jumătate de an.
Pentru a explica diferența, reporterii B365.ro au contactat toate instituțiile responsabile de furnizarea acestor date oficiale.
Astfel, reprezentanții Prefecturii București spun că cifrele sunt transmise de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, cu semnătură și ștampilă oficială. “Ei fac listele electorale. Cifra asta n-am înaintat-o noi. Noi am luat-o de bună și suntem obligați să o dăm publicității pentru a fi informată toată lumea asupra populației cu drept de vot”, a declarat pentru B365.ro Gabriel Luca, până vineri directorul de cancelarie al fostului prefect, Mihai Atănăsoaei, care a demisionat recent pentru a candida din partea PDL la funcția de primar la Sectorul 5.
La Direcția Generală de Evidența Persoanelor București nu a răspuns nimeni la telefon, în ciuda insistențelor repetate, însă oficialii Prefecturii spun că datele primite sunt cât se poate de recente.
La rândul lor, reprezentanții INS susțin că populația stabilă de 1,678 milioane de persoane pentru București cuprinde și persoanele care nu au domiciliul în Capitală, ci în alte județe din țară, cu sau fără viză de flotant, dar și minorii. Dacă, firesc ar fi fost ca acest număr să fie mai mare decât cel strict al votanților, ținând cont de faptul că în București sunt foarte multe persoane venite din provincie, fără acte legale, la care se adaugă și copiii, situația stă exact pe dos.
“Populația stabilă cuprinde populația rezidentă într-o anumită localitate, indiferent de natura actului în baza căruia stă acolo, reședință sau viză de flotant. Astfel de persoane, dacă au fost găsite în București la recensământ, au fost luate în calcul ca populație stabilă. La recensământ nu au fost cerute documente care să ateste că se locuia cu sau fără acte legale (n.r. – viză de flotant sau contract de închiriere)”, a precizat pentru B365.ro Vladimir Alexandrescu din cadrul Institutului Național de Statistică.
Acesta a adăugat că diferența de votanți poate fi explicată prin faptul că unii bucureșteni nu au fost găsiți acasă pentru a fi recenzați, mulți fiind plecați în străinătate. “Sunt bucureșteni cu acte de București și apar în documentele de la Evidența Populației dar care, în momentul recensământului, nu au fost găsiți în București”, a conchis Alexandrescu.
Trebuie precizat însă și faptul că, în ultima perioadă, mai multe primării s-au confruntat cu un număr mare de solicitări de întocmire documente noi de București, cererile fiind formulate de regulă de basarabeni.
Citește și La alegerile locale din 10 iunie 2012 pot vota doar cei din provincie care au obținut viză de flotant până pe 10 martie 2012.

0 comments

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: