Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Tertipuri pentru salvarea PDL de la scoaterea in afara legii

duminică, 11 septembrie 2011

Joi dimineaţă a început la Tribunalul Bucureşti, Secţia a III-a civilă, procesul prin care cetăţeanul româno-olandez Viorel Ringhilescu cere dizolvarea PDL, pentru încălcarea prevederilor art. 25 şi 26 din Legea Partidelor Politice. După audierea petentului, judecătorii au anunţat că acesta nu are calitate procesuală, iar procurorul de şedinţă a fost de acord cu decizia....
Practic, această decizie însemna, din start, respingerea acţiunii şi încetarea procesului. Ringhilescu, în primă instanţă, a depus o cerere de recuzare a procurorului de şedinţă, după care a depus şi o cerere de recuzare a completului de judecată. Indiferent de ce decizie se ia în urma solicitărilor de recuzare, vineri urma ca instanţa să se pronunţe definitiv în privinţa calităţii procesuale lui Ringhilescu. Şansele ca Ringhilescu să fie declarat ca avînd calitate procesuală sînt minime. Drept urmare, Tribunalul Bucureşti nu va mai judeca radierea PDL. Reamintim că acţiunea în Justiţie a lui Ringhilescu se datorează faptului că PDL nu a depus la Tribunal, conform legii, în termen de 30 de zile, documentele aprobate la Convenţia Naţională din 14 mai, iar Legea Partidelor Politice prevede radierea formaţiunilor care nu se conformează acestor prevederi legale.
Ingineriile oamenilor din subordinea Laurei Codruţa Kövesi
Ţinînd cont de prevederile legale şi în special de art. 26 din Legea Partidelor Politice, se poate spune că decizia judecătorilor este corectă. Articolul 26 prevede că „În cazul în care modificările nu sînt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau dacă instanţa a respins cererea de încuviinţare a modificării statutului, iar partidul politic în cauză acţionează în baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucureşti încetarea activitătii partidului politic şi radierea acestuia din Registrul partidelor politice”. Deci, nu o persoană fizică avea dreptul să solicite radierea PDL, ci instituţia condusă de Laura Codruţa Kövesi. Parchetul General avea datoria să verifice registrul partidelor politice şi să se autosesizeze cu încălcarea legii de către PDL. Acest lucru NU s-a întîmplat. Ulterior - la sfîrşitul lunii iulie a.c. - Parchetul General a fost sesizat de către Viorel Ringhilescu. În urma acestei sesizări - însoţită de documente doveditoare - Parchetul General trebuia să ceară Tribunalului Bucureşti radierea PDL. Acest lucru NU s-a întîmplat. Oamenii din subordinea Laurei Codruţa Kövesi au recurs însă la o inginerie. Au tratat sesizarea lui Ringhilescu ca fiind o petiţie şi au redirecţionat petiţia către Tribunalul Bucureşti. Din punctul de vedere al Legii Partidelor Politice, în speţa de faţă, procedura Parchetului General nu produce efecte. Mai mult, l-a lăsat pe Ringhilescu să fie parte în proces, deşi este evident că nu are calitate procesuală. Doar Parchetul General avea calitate procesuală, dar această instituţie nu a mişcat un deget pentru a cere radierea PDL. Asistăm astfel la o extrem de gravă încălcare a legii exact de către principala instituţie care trebuie să vegheze la aplicarea şi respectarea legislaţiei, adică Parchetul General.

0 comments

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: