Despre proiectul "Surse"

"Surse.org" este un exemplu de aplicație a principiului „cu sursă deschisă”, prin faptul că permite accesul oricui să contribuie la elaborarea sau îmbunătățirea produsului final, -acest Blog. Vă punem la dispozitie aceasta platformă, in speranta unei colaborări cu cat mai multi autori. Pentru selectarea acestora, trimiteti articole la wikileaks_romania@yahoo.com, iar cei mai buni colaboratori vor deveni autori cu drepturi depline! Important: Articolele trebuie sa se incadreze in profilul de "dezvaluiri" al siteului!
Siteul poate fi accesat si la adresa: http://scurse.blogspot.com/ si la adresa: http://www.surse.org/

Cânepa...

vineri, 8 aprilie 2011

Utilizarile incredibile ale canepei
Stiati ca planta denumita canepa are peste 25.000 de utilizari? De la alimente, vopsele si combustibili, si pana la imbracaminte si materialele de constructii, canepa e folosita peste tot. Urme de canepa se gasesc chiar si in pliculetele de ceai Lipton. Si chiar si la o parte din masinile fabricate azi, se gaseste tot canepa.

Cea mai veche dovada despre utilizarea ei o reprezinta o bucata de tesatura de canepa, descoperita in Mesopotamia, si datand de peste 10.000 de ani. Cea mai veche hartie provine din China, in urma cu doua milenii, si este facuta din fibra de canepa. Chiar si faraonii au utilizat canepa in constructia marilor piramide.
Canepa a devenit atat de importanta in Anglia secolului al 16-lea, incat regele Henry al VIII-lea a aprobat o lege in anul 1553 prin care ii amenda pe fermierii care nu cresteau pe pamanturile lor cel putin un sfert de acru de canepa pentru fiecare 60 de acri detinuti.  In America, au existat perioade in care puteai chiar plati impozite in natura, in canepa. In anul 1850, in SUA existau mai mult de 8.000 de ferme de canepa.

La fiecare 3,6 secunde cate un om moare de foame. Semintele de canepa sunt cele mai hranitoare si o solutie economica pentru a pune capat foametei de la nivel mondial. Cu o concentratie de 80% de “grasimi bune” de care corpurile noastre au nevoie pentru mentinerea unei sanatati acceptabile, precum si proteinele si aminoacizii detinuti, canepa reprezinta un echilibru perfect necesar alimentatiei umane.
Primul motor diesel a fost proiectat sa foloseasca uleiuri vegetale, dintre care s-a folosit si uleiul de canepa. In anii 1930, Henry Ford  a produs un automobil care era compus 70% din material plastic realizat din canepa. Picturile marilor artisti Rembrandt, van Gogh sau Gainsborough au fost realizate pe panze din canepa, folosindu-se acuarele extrase tot din aceeasi canepa.
Peste 50% din pesticidele folosite in lume sunt utilizate in cultivarea bumbacului. Dar canepa este un material de 8 ori mai puternica decat bumbacul! Canepa poate creste intr-o 100 de zile, fara folosirea erbicidelor si pesticidelor, astfel ajutand la protejarea mediului inconjurator. De asemenea, din canepa s-ar putea fabrica hartie de ziare sau de carti, mult mai rezistente decat cele produse din lemnul copacilor, ajutand astfel si prezervarea padurilor ce produc oxigenul atat de necesar vietii.
Si totusi, de ce canepa este atat de marginalizata in zilele de astazi? Doar pentru ca din ea se produce si marijuana?

Canabisul e periculos, dar nu pentru corpul uman, ci pentru marile companii
Marijuana e periculoasa, e adevarat, dar nu pentru corpul sau mintea umana, ci pentru companiile petroliere, pentru industriile chimice, de alcool si de tutun. Afaceri uriase, in care se invart milioane de dolari si putere, au ascuns adevarul de ochii publicului.
Daca s-ar afla faptul ca acest canabis ar putea fi folosita in produse comerciale, acest lucru ar crea o adevarata bomba atomica la scara industriala! Intreprinzatorii n-au fost invatati niciodata despre potentialul extraordinar al canabisului, pentru ca cei foarte bogati au conspirat pentru a oferi dezinformari asupra publicului cu privire la aceasta planta care, daca ar fi folosita in mod corespunzator, ar ruina marile companii din domeniile mai sus mentionate.
De unde provine cuvantul “marijuana”? El a fost folosit pentru prima data la mijlocul anilor 1930 buna imagine si istoria fenomenala a plantei de canepa. Dar iata care sunt faptele inregistrate de-a lungul timpului despre canepa:
- toate manualele scolare din SUA au fost tiparite pe hartie realizata din canepa pana in anii 1880;
- in SUA, din 1631 si pana la inceputul anilor 1800 era legal sa-ti platesti impozitele sub forma de canepa;
- refuzul de a creste canepa in America, in secolele 17 si 18, era ilegal. De exemplu, in Virginia, pentru o perioada de timp, puteai ajunge in inchisoare daca refuzai sa cresti canepa;
- George Washington, Thomas Jefferson si alti presedinti ai SUA, de la inceputul istoriei statului american, au crescut canepa;
- 80% din toate textilele, confectiile, hainele etc. erau facute din canepa, pana cand in anii 1820 s-a introdus cultivarea bumbacului;
- primele biblii, harti, Declaratia de Independenta a SUA, toate au fost scrise pe hartii realizate din canepa;
- in anul 1916, guvernul SUA a previzionat faptul ca pana in anii 1940, toate ziarele vor fi tiparite pe hartii de canepa si astfel nu va mai fi nevoie ca arborii sa fie taiati. Studiile aratau ca 1 acru de canepa echivaleaza cu 4,3 acri de arbori;
- vopsele si emailuri de calitate au fost realizate din samanta de canepa pana in 1937 (in SUA);
- primul model de masina “T” pentru Henry Ford mergea pe gazolina extrasa din canepa, masina insasi fiind realizata din canepa. Masina avea tablii de plastic obtinut din canepa, care erau de 10 ori mai rezistente fata de otelul.
- revista “Mechanical Engineering Magazine” (februarie 1938) a publicat un articol intitulat “Cea mai profitabila cultura ce poate fi crescuta”, aratand ca aceasta nu poate fi decat canepa.
- iata un fragment dintr-un film documentar de 14 minute, realizat in 1942 de Departamentul Agriculturii din SUA, prin care se incurajau fermierii americani sa creasca canepa pentru a sustine efortul american de razboi:  “Canepa exista inaintea constructiei templelor grecesti. Timp de mii de ani, aceasta planta a fost folosita in China pentru realizarea imbracamintii. [...] Acum in Filipine si in Indiile de Est, canepa se afla in mainile japonezilor. Canepa americana este necesara atat pentru industria militara, cat si pentru celelalte industrii ale noastre.”
- cultivarea si productia canepei nu face rau mediului inconjurator. Agentia Americana de Dezvoltare (USDA) a confirmat acest lucru aratand ca aceasta planta produce de la 4 pana la 7 ori mai putina poluare decat ceilalti inlocuitori organici ai acestei plante.

Conspiratia DuPont impotriva canepei
In anul 1937, marea corporatie petrochimica DuPont si-a patentat procesul fabricarii plasticului din petrol si carbune. Raportul anual al companiei le-a recomandat actionarilor sai sa investeasca in noua sa divizie petrochimica. Produse sintetice ca materialele plastice, celofanul, celuloza, metanolul, nylonul etc., puteau fi realizate din petrol. Industria naturala a canepei ar fi ruinat afacerile DuPont cu peste 80%.
Cine credeti ca era un investitor important al companiei DuPont? Andrew Mellon (1855-1937), care a devenit Ministrul Finantelor pe timpul presedintiei lui Hoover. Mellon l-a numit pe Harry J. Anslinger, nepotul sau, la conducerea Biroului Federal de Narcotice si Droguri Periculoase. Intentia era foarte clara: canepa trebuia sa fie declarata ilegala, intrucat ameninta afacerile de miliarde de dolari. Acesti oameni au introdus un cuvant mexican obscur “marihuana” pe care l-au “impins” in constiinta Americii.
Manipularea mass-mediei in privinta canepei
La sfarsitul anilor ’20 si in anii ’30, in ziarele americane a inceput o campanie care scotea in evidenta lucrurile groaznice privind marijuana. Pericolul marijuanei era prezentat in stirile de prima pagina. Cititorii au fost invatati ca marijuana era responsabila pentru toate: de la accidentele de masina pana la pierderea moralitatii.
Filme ca “Reefer Madness” (“Nebunia marijuanei”) (1936), “Marihuana: Assassin of Youth” (“Marijuana, asasinul tinerilor”) (1935) si “Marihuana: The Devil’s Weed” (“Marijuana, iarba diavolului”) (1936) erau pelicule propagandistice, create de acesti industrialisti pentru a inlatura un dusman. Scopul lor era acela de a castiga simpatia publicului, astfel incat sa poata fi adoptate legile anti-marijuana.
In anii 1930, oamenii erau foarte naivi, chiar la limita ignorantei. Masele erau ca oile, asteptand sa fie conduse de catre cei putini. Toate stirile prezentate in ziare, sau la radio, erau considerate a fi adevarate.
Pe 14 aprilie 1937, legea interzicerii marijuanei a fost introdusa in House Ways and Means Committee (comitet parlamentar din cadrul Congresului SUA), singurul comitet care poate introduce un proiect de lege in camera legislativa, fara a fi dezbatut de alte comitete. Presedintele acestui comitet era Robert Doughton, care era un apropiat al companiei DuPont. El s-a asigurat ca legea va trece prin Congres.

Dr. James Woodward, doctor si avocat, a depus marturie, mult mai tarziu, din partea Asociatiei Medicale Americane, ca motivul pentru care aceasta asociatie nu a denuntat legea interzicerii marijuanei mai devreme, a fost faptul ca ea tocmai descoperise ca marijuana era de fapt canepa.
In septembrie 1937 canepa a devenit ilegala. Cea mai folositoare recolta din lume a fost identificata cu un drog, iar de atunci, planeta noastra sufera. Congresul american a interzis canepa pentru ca i s-a spus ca ea este cel mai mare drog cauzator de violenta.Anslinger, seful Comisiei de droguri, a promovat ideea ca marijuana ii face pe consumatori sa se comporte extrem de violent. In anii ’50, sub amenintarea comunista din SUA, acelasi Anslinger a afirmat exact contrariul: marijuana te va linisti atat de mult, incat soldatii americani nu vor mai lupta deloc. Care e adevarul?

Canepa, planta minune
Canepa are o fibra de calitate mult superioara celei produse din lemn. Mult mai putine chimicale sunt necesare pentru a fabrica hartia din canepa, decat hartia produsa din lemn. Unui copac ii ia zeci de ani de zile pentru a ajunge la maturitate, pe cand canepei ii este destul un singur sezon.
Iata cateva din intrebuintarile pe care canepa le-ar putea aduce omenirii:
1) Toate materialele din plastic ar trebui realizate din ulei de samanta de canepa. Materialele plastice din canepa sunt biodegradabile. De-a lungul vietii lor, ele se descompun si nu fac rau mediului inconjurator. In schimb, materialele plastice facute din petrol ruineaza natura; ele nu sunt biodegradabile si fac mare rau planetei. Materialele plastice facute din canepa nu vor distruge ape curgatoare asa cum au facut DuPont sau alte corporatii.
2) Din canepa se pot face medicamente. Sa nu uitam ca in trecut, Asociatia Medicala Americana sprijinea tratamentele pe baza de canabis, care sunt mult mai naturale si mai putin nocive pentru organismul uman, decat medicamentele care se bazeaza pe compusi petrochimici.
Canepa ajuta la largirea arterelor, astfel incat sangele sa poata circula mai bine. De asemenea, canepa contine THC, un agent activ, care ajuta in bolile de astm si glaucom.
3) Canepa poate ajuta la combaterea foametei in lume. O multime de produse alimentare pot fi realizate din canepa. Semintele de canepa contin proteine naturale in cantitati mari. De asemenea, ele contin doi acizi grasi esentiali care ajuta curatarea trupului de colesterol. Acesti acizi grasi nu pot fi gasiti in alta parte in natura.
4) Din canepa se pot face haine durabile. Hainele realizate din canepa sunt extrem de durabile de-a lungul timpului. Dar in anumite state din SUA ca de exemplu in Kentucky, s-a ajuns la masuri extreme, ca de exemplu, purtarea hainelor facute din canepa fiind considerata o infractiune. Va imaginati sa fiti arestat pe strada pentru ca purtati blugi din canepa?

Spuneti NU manipularii marilor companii!
Lumea e nebuna…dar asta nu inseamna ca voi trebuie sa va alaturati nebuniei. Adunati-va si imprastiati vestea. Spuneti oamenilor, inclusiv copiilor vostri, adevarul. Folositi produsele din canepa. Eliminati cuvantul “marijuana” si ganditi-va la povestea care a fost creata. Luptati impotriva propagandei care a fost realizata doar pentru a-i favoriza pe cei bogati. Canepa trebuie sa fie utilizata in viitor, caci avem nevoie de o energie curata pentru a ne salva planeta.
Spalarea creierelor de catre marii producatori din industria petrochimica, a tutunului si a bauturilor alcoolice continua. Reclamele de la TV spun ca “daca cumparati marijuana, contribuiti la asasinate si la razboaiele dintre bande”. Ultimele reclame de la TV spun chiar ca “daca cumparati marijuana, sprijiniti terorismul!” Incredibil! O planta atat de minunata, cum este canepa, a devenit intre timp una de factura “terorista”. Atat de departe a ajuns manipularea.
Dar nu uitati cateva cifre foarte elocvente: 1/2 de milion de decese anual in lume se produc din cauza fumatului! 1/2 de milion de decese anual in lume se produc din cauza alcoolului! Dar nimeni n-a murit pana acum din cauza canabisului! Industria petrochimica a distrus natura, si nu folosirea canepei. Care sunt adevaratii ucigasi? Nu cumva alcoolul, tigarile, petrolul, chimicalele?
Prejudecata ca marijuana ar crea o stare apropiata starii de betie este una falsa. E adevarat ca marijuana te face sa simti ca timpul se scurge mai incet, si astfel poti deveni mai sensibil. Dar astfel, poti aprecia mai mult artele si poti deveni mai aproape de natura, starea acestea fiind total opusa starii de betie. Deci, din contra, devii mai constient.
In concluzie, motivul pentru care cultivarea canepei este considerata a fi ilegala si daunatoare, este faptul ca…MILIARDARII PLANETEI DORESC SA RAMANA IN CONTINUARE MILIARDARI, in detrimentul beneficiilor evidente care s-ar putea obtine din canepa!

1 comment

WikiLeaks Romania spunea...

Articolul asta a trebuit sa-l rescriu, nu inteleg de ce nu a mers editarea lui....

8 aprilie 2011 la 11:37

Trimiteți un comentariu

RomaniaLeaks.org comentarii: